Nog zo lang tot de volgende cursusdag:

09
Dagen
:
 
00
uur
:
 
34
minuten
:
 
51
seconden

Helaas! Deze dag is voorbij...

Leer de geheimen kennen achter de gebaren

Ontdek de tips, trucs en technieken die ook jij kunt toepassen om direct beter en duidelijker te dirigeren!

Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren.

slechts een beperkt aantal plaatsen

Al 520 cursisten gingen je voor!

"Het voordeel van duidelijk dirigeren!"

Mijn naam is Lorenzo Papolo, professioneel dirigent met meer dan 20 jaar ervaring, zowel met koren als orkesten. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.

Mijn hoofdvakstudie 'Directie' heb ik met een eervolle vermelding mogen afronden en ik heb vele nationale en internationale prijzen behaald met koren en orkesten.

De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.

Deze Basiscursus Dirigeren is daarbij een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken. Met liefde voor het vak draag ik mijn jarenlange kennis graag over aan anderen.

Veel van de 15.000 koren in Nederland hebben moeite om een dirigent te vinden. Er zijn namelijk niet zoveel dirigenten als dat er koren zijn. Het precieze aantal koordirigenten is ook helemaal niet bekend, omdat ze niet zijn verenigd in bijvoorbeeld een beroepsvereniging. Er is wel een schatting dat er ongeveer 5.000 dirigenten zijn.

Wat er in zo’n situatie vaak gebeurt, is dat een koorlid, de pianist of een zangdocent het ‘stokje’ overneemt en het koor gaat dirigeren. Iemand die vaak helemaal geen lessen koordirectie gevolgd heeft en die nog nooit heeft geleerd wat het ‘armengezwaai’ nou precies voor doel heeft en inhoudt.

"Wat ga je leren?"

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door mij ondersteund en gecoacht.


Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

  • Een goede houding
  • Het tikpunt
  • Maatsoorten dirigeren
  • Inzetten aangeven
  • Afslaan
  • Dynamiek aangeven
  • Fermates dirigeren

De Volgende basiscursus vindt plaats op 

zaterdag 11 juni 2022 

Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

ervaringen van cursisten

Ik wil je een groot compliment geven voor de pianolessen die ik heb mogen volgen.

Ik wil je een groot compliment geven voor de pianolessen die ik heb mogen volgen. Het was zeer inspirerend en duidelijk met de filmpjes, mp3 en pdf en de opbouw tijdens de lessen.

Ik kan me nu komende tijd uitleven op de piano want voor de rest ligt toch alles stil. Het (kerk)koor hier in het dorp is gestopt en mijn andere koor ligt voorlopig stil door alle maatregelen.

Geert

Ik ben erg blij dat ik heb mogen deelnemen aan de Basiscursus Dirigeren.

Ik ben erg blij dat ik heb mogen deelnemen aan de Basiscursus Dirigeren.

Ik heb veel bij geleerd van een hele enthousiaste instructeur die de benodigde kennis en eigenschappen van een dirigent probeerde ons eigen te maken zodat we als leider van koor of orkest beter voor de klas staan.

Nogmaals: Lorenzo, heel erg bedankt!

Leo

Leuke en interessante workshop. Goed gestructureerd en motiverende oefeningen en feedback. Goede aandacht aan individuele mogelijkheden/moeilijkheden.
Verder een goed verzorgde dag met een uitgebreide buffet lunch.

Linda

Ik vond het een geweldige dag. Zeer laagdrempelig en dus voor iedereen, los van achtergrond en/of muziekkennis of koorervaring zeer leerzaam. Het tempo waarin en de wijze waarop de verschillende aspecten werden behandeld maken dat het ook beklijfd. En nu maar oefenen en in praktijk brengen.

Henk Nij Bijvank

Het was een leuke, leerzame dag. Heerlijk om op deze manier samen met anderen te leren hoe je moet dirigeren. Dit werkt beter dan van papier of video.
Super, wel intensief ,maar met veel voldoening terugkijkend op deze zaterdag.

Ineke

De Volgende basiscursus vindt plaats op 

zaterdag 11 juni 2022 

Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

faq

Ik kan geen noten lezen. Is dat een probleem?

Ik weet niks van muziektheorie. Kan ik dan toch meedoen?

Moet ik een instrument bespelen als ik mee wil doen?

Hoeveel ervaring moet ik hebben als dirigent om mee te kunnen doen?

Is deze cursusdag alleen bedoeld voor koordirigenten of kunnen orkestdirigenten ook meedoen?

Ik dirigeer niet. Kan ik dan toch meedoen?

© Copyright 2013 - 2022 Dirigentenacademie

>