Leer de geheimen kennen achter de gebaren

Ontdek de tips, trucs en technieken die ook jij kunt toepassen om direct beter en duidelijker te dirigeren!

Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren.

slechts een beperkt aantal plaatsen

Al 502 cursisten gingen je voor!

"Het voordeel van duidelijk dirigeren!"

Mijn naam is Lorenzo Papolo, professioneel dirigent met meer dan 20 jaar ervaring, zowel met koren als orkesten. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.


Mijn hoofdvakstudie 'Directie' heb ik met een eervolle vermelding mogen afronden en ik heb vele nationale en internationale prijzen behaald met koren en orkesten.


De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.


Deze Basiscursus Dirigeren is daarbij een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken. Met liefde voor het vak draag ik mijn jarenlange kennis graag over aan anderen.

Veel van de 15.000 koren in Nederland hebben moeite om een dirigent te vinden. Er zijn namelijk niet zoveel dirigenten als dat er koren zijn. Het precieze aantal koordirigenten is ook helemaal niet bekend, omdat ze niet zijn verenigd in bijvoorbeeld een beroepsvereniging. Er is wel een schatting dat er ongeveer 5.000 dirigenten zijn.

Wat er in zo’n situatie vaak gebeurt, is dat een koorlid, de pianist of een zangdocent het ‘stokje’ overneemt en het koor gaat dirigeren. Iemand die vaak helemaal geen lessen koordirectie gevolgd heeft en die nog nooit heeft geleerd wat het ‘armengezwaai’ nou precies voor doel heeft en inhoudt.

"Wat ga je leren?"

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door mij ondersteund en gecoached.


Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

  • Een goede houding
  • Het tikpunt
  • Maatsoorten dirigeren
  • Inzetten aangeven
  • Afslaan
  • Dynamiek aangeven
  • Fermates dirigeren

De Volgende basiscursus vindt plaats op 

zaterdag 6 november 2021 

in De Hooiberg (Leersum)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

ervaringen van cursisten

Het was een hele leuke en leerzame dag. De basiselementen van het dirigeren werden op een leuke manier geoefend in een enthousiaste en gevarieerde groep mensen. Nog een pluspunt: de lunch was heerlijk; lekker soepje, plakken wit/bruinbrood/bolletjes, gevarieerd beleg, sapje, fruit, kortom goed voor elkaar!

Thea

Dubbel en dwars een aanrader!!

Ik heb een ongelofelijke leuke en nuttige dag beleefd! Veel geleerd én afgeleerd (ik maakte de 4 delige maat precies verkeerd om).

Ik wilde deze dag kijken of ik dirigeren überhaubt leuk zou kunnen vinden. Dat onderzoek is zeker positief afgerond. Ik vind het zo leuk dat ik er graag in door wil gaan. Ik ben nu naarstig op zoek naar verdere opleidingsmogelijkheden al dan niet bij de Dirigentenacademie! Dat valt niet mee! Maar ik vind wel een optie!

Het was een leuke groep mensen in een fantastische omgeving!

Compliment en dank aan Lorenzo. Fijne docent.

Dubbel en dwars een aanrader!!!

Bart

Ja, het was leuk!
Heel gezellig, met af en toe een leerzaam spelletje.
Een hele praktisch, leerzame dag. Bedankt!

Gertine

Ik wist niet goed wat ik van de dag mocht verwachten maar het was van het begin tot het eind leerzaam. Heb er zeker veel van opgestoken en thuis ook al geoefend voor de spiegel.

Rian Jongenelen

Heb een zeer leerzame gezellige dag beleefd.
Zou graag als opmerking willen zeggen.Vertel in de mail dat het handig is om pen en papier mee te nemen.Ik ging er van uit dat dat er zou zijn.
En omdat er verschillende mensen geen notenkennis hadden.
Lijkt het me praktisch om de maten te laten zien hoe ze er in de bladmuziek uitzien.
Vriendelijke groet.
P.s. lunch was perfect!!!
Op naar de vervolgcursus.

Mary van Erkel

De Volgende basiscursus vindt plaats op 

zaterdag 6 november 2021 

in De Hooiberg (Leersum)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

faq

Ik kan geen noten lezen. Is dat een probleem?

Ik weet niks van muziektheorie. Kan ik dan toch meedoen?

Moet ik een instrument bespelen als ik mee wil doen?

Hoeveel ervaring moet ik hebben als dirigent om mee te kunnen doen?

Is deze cursusdag alleen bedoeld voor koordirigenten of kunnen orkestdirigenten ook meedoen?

Ik dirigeer niet. Kan ik dan toch meedoen?

© Copyright 2013 - 2021 Dirigentenacademie

>