Train Je Gehoor En wordt een betere dirigent voor je koor

Leer je oren beter gebruiken door de afstanden tussen tonen te horen...zelfs wanneer je niks van muziek afweet en geen noot kunt lezen.

De vaardigheid die je helpt direct te horen waar het misloopt tijdens je repetities

Het gehoor is een onmisbaar stuk gereedschap voor musici, laat staan koordirigenten. En al helemaal wanneer je werkt met amateurzangers.

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je zangers de verkeerde toon zingen? Dan kun je dat maar beter goed en scherp in de smiezen hebben voordat deze verkeerde toon erin slijt.

Want als er verkeerde noten worden ingestudeerd heb je daar een enorme kluif aan om die er nog uit te krijgen. Je kunt er maanden, soms zelfs definitief last van houden.

Je gehoor is dan jouw alarmsysteem om hier direct op in te haken en de trein weer op de rails te krijgen.

Je gehoor kun je trainen op verschillende vlakken. Dit online programma van 30 dagen neemt je mee in de wereld van de intervallen.

Een interval is de afstand tussen twee tonen. Wanneer je hierin gaat duiken zul je veel bewuster kunnen luisteren naar wat je zangers allemaal aan het doen zijn.

Je verscherpt je gehoor waardoor je kunt gaan voorkomen dat er ongewild foutjes insluipen zodat iedereen lekker kan blijven zingen.

Daarnaast is het een fijn gevoel dat je gereedschapskoffer weer een stuk completer is geworden en dat je weer een tool hebt binnengehaald of aangescherpt waarmee je je zangers én publiek een groot plezier doet.

Gehoortraining I: Intervallen

In deze online 30 dagen-cursus leer je de afstanden tussen twee tonen (intervallen) te horen en benoemen. Het mooie is dat je geen noot hoeft te kunnen lezen. Daarnaast kun je deze cursus ook volgen wanneer je nog geen idee hebt wat een interval is. Wat waardevol is, is dat je met deze vaardigheid veel beter voorbereid op je repetitie verschijnt. Fouten haal je er beter uit met een beter muzikaal getraind gehoor.

Dit Is Wat Je Krijgt Als Je Je Aanmeldt

30 dagen Les

30 dagen lang krijg je één e-mail per dag van me met een link naar de les van die dag.

De lessen kunnen in 5 tot 10 minuutjes gedaan worden, dus heel veel tijd kost het niet.

Mocht je een keer een dagje moeten laten schieten, helemaal niet erg. Door de gecomprimeerde opzet van dit programma, haal je dit makkelijk weer in.

Instructievideo's

Elke les bevat een instructievideo.

Hierin leg ik je heel kort uit wat de bedoeling is en geef ik je tips en uitleg over de stof van die dag.

Zo'n instructievideo duurt in veel gevallen niet langer dan 2 tot 3 minuten.

Oefeningen

Naast de instructievideo's geef ik je ook oefeningen.

Het is de bedoeling dat je elke dag de oefeningen gaat doen. Deze oefeningen duren doorgaans ongeveer 3 minuten.

Doordat je elke dag heel eventjes oefent is het behapbaar en goed te doen. Het gaat niet om de hoeveelheid van wat je oefent, maar juist om de regelmaat.

Alles Onder Elkaar

Aan het einde van dit 30 dagen programma krijg je alle lessen mooi overzichtelijk onder elkaar van me.

Je kunt dan inloggen op de ledensite van de Dirigentenacademie. Daar vind je ook al het materiaal dat je over de 30 dagen toegestuurd hebt gekregen. Mooi overzichtelijk.

Over Rogier IJmker

Rogier studeerde Docent Muziek, Piano Klassiek én Koorleider Lichte Muziek aan de conservatoria van Enschede en Alkmaar/Haarlem. Hij dirigeert sinds 2000 verschillende koren in verschillende genres en op verschillende niveau's. 

De ervaring en kennis die hij sindsdien opgedaan heeft wil hij overbrengen via de Dirigentenacademie. Daar deelt hij zijn kennis over arrangeren voor koren en vocal groups, inzingen, dirigeren en repeteren.

Het mooiste vind hij om mensen te zien groeien in iets waar ze graag mee bezig zijn, los van op welk niveau ze binnenkomen, en hij hoopt dan ook dat hij een positieve invloed kan hebben op en ieders zangplezier.

Gelukkige cursisten

Irene

Dirigente

Wat ben jij een super leuke en inspirerende leraar.

Rogier wat ben jij een super leuke en inspirerende leraar. Je neemt je taak als leraar heel serieus en je kunt ook nog om, en met jou lachen.

Martin

Amateur koordirigent

Ik werd verrast door je kundigheid.

Ik werd verrast door je kundigheid en de enorme snelheid waarmee iemand zo snel zo veel kunt bijbrengen. Je doet dat op een uiterst prettige, open, spontane, praktische en bovenal inspirerende wijze.

Ab

Amateur koordirigent

Mijn oprechte dank.

Genoten van je kundigheid en vakmanschap. Ik hoop meer van je te mogen leren in de toekomst. Mijn oprechte dank.

Train je gehoor en wordt een betere dirigent voor je koor

Een 30 dagen programma hoeft niet duur te zijn. Je kunt je oren al trainen voor slechts €0,50 per dag!

Gehoortraining I: intervallen

in 30 dagen je gehoor trainen, slechts eenmalig

15

  • Geen kennis van theorie noodzakelijk
  • Voor altijd toegankelijk
  • Toegang tot extra oefeningen
  • Direct de eerste les in je mailbox
>