leer de basis van de slagtechniek

leren dirigeren zonder je huis te verlaten

"Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren." - Rogier IJmker, Oprichter Dirigentenacademie

Het voordeel van duidelijk dirigeren!

Mijn naam is Rogier IJmker en vanaf 2000 dirigeer ik koren. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.

De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.

Deze Online Cursus Slagtechniek is een goed startpunt voor iedereen die wil kennismaken met het dirigeren zonder daar nu al een grote investering in te willen doen.

Wat houdt deze online cursus in?

Deze online cursus leert je de basis van de slagtechniek. Aan de hand van duidelijke instructievideo's en oefeningen leer je je weg kennen in de wereld van het dirigeren.


Naast de maatsoorten komen ook het inzetten, afslaan en dynamiek en fermates dirigeren aan bod.

  • Alle informatie kort, bondig maar duidelijk uitgelegd en voorgedaan op video
  • Te volgen op jouw tempo wanneer JIJ tijd hebt
  • Een complete cursus Slagtechniek online in 6 modules
  • 20+ video's die je alle ins en outs uitleggen
  • Vele praktische oefeningen

Alle video's staan in een online omgeving waarop je kunt inloggen met jouw account. Hier kun je aan de slag met het cursusmateriaal. Op deze manier ben je niet meer afhankelijk van tijd of plaats maar kun je op elk gewenst moment en op elke plek met internettoegang bezig met het optimaliseren van jouw slagtechniek.

Al het materiaal wordt niet droog gebracht in een pdf-bestandje of boek, maar het wordt voorgedaan en uitgelegd. Mocht het allemaal toch te snel gaan, dan is er altijd de mogelijkheid om de video te pauzeren of even een stukje terug te zetten. Op deze manier kun je het optimale uit deze cursus halen.

Doordat deze cursus ingedeeld is in 6 modules blijft de inhoud mooi overzichtelijk. Je hoeft niet eens vooraan te beginnen. Wanneer je een onderwerp nodig hebt waar je zelf vragen over hebt of tegenaan loopt, dan kun je deze eenvoudig vinden door deze overzichtelijke indeling.

Hoe Ziet deze cursus eruit?

dirigeren

We gaan in op het belang van het tikpunt en je krijgt verschillende oefeningen aangereikt om deze te gaan voelen.

DIRIGEREN

Wat is nou een goede houding voor jou als dirigent? In deze module ontdek je hoe de groep jou ziet en hoe je jezelf een perfecte houding aanmeet.

DIRIGEREN

De indeling van de maten kun je laten zien door je slag. Hoe je dat doet wordt in verschillende video's uitgelegd, uiteraard ook weer voorzien van oefeningen.

DIRIGEREN

Hoe krijg je een groep gelijk aan het zingen? hoe zetten ze tegelijkertijd in? En hoe doe je dat met meerdere stemgroepen? Je leert het in deze module.

DIRIGEREN

Wanneer je de groep eenmaal aan het zingen hebt, is het ook prettig om ze allemaal tegelijk te laten stoppen. Wat je hier het beste kunt doen, ontdek je in deze module.

DIRIGEREN

In deze module ontdek je hoe je sterk en zacht laat zien. Daarnaast wordt ook uitgelegd hoe je een crescendo en decrescendo laat zien.

begin vandaag nog met dirigeren!

€27


© Copyright 2013 - 2019 Dirigentenacademie

>