Eindelijk een Online cursus met

meer diepgang.

Speciaal voor de dirigent

die de basics al in huis heeft

Wil je gebruik maken van de Impulsregeling Culturele ZZP'ers en Erfgoedvrijwilligers? Klik dan hier voor meer informatie over deze subsidiemogelijkheid.

Dirigeren is een vak waarin je kunt blijven groeien

Zelfs in tijden waarin er even niet kan worden gerepeteerd.

In deze cursus van 10 lessen gaan we je meenemen naar de diepere laag van het vak van koordirigent in de lichte muziek.

Musici, en dirigenten in het bijzonder, zijn van een soort dat altijd zoekt naar mogelijkheden om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Er is ook echt letterlijk altijd wat nieuws te ontdekken. 

Iedere nieuwe persoon die je ontmoet is interessant en kan je nieuwe vaardigheden bijbrengen of iets bijzonders laten ervaren.

En het is ook nooit verkeerd om iets bekends te horen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je een 'oh ja'-momentje had en dat dát juist de oplossing was voor het probleem waar je mee kampte?

Verdiepingscursus Dirigent Pop & Jazz

Deze cursus omvat 10 live online lessen waarin dieper wordt ingegaan op het vak van koordirigent in pop & jazz. Het is de perfecte cursus voor dirigenten die popkoren en vocal groups leiden, maar ook voor klassiek geschoolde dirigenten die graag meer specialistischere kennis en vaardigheden willen opdoen op het gebied van lichte muziek.

Dit is wat je krijgt wanneer je je aanmeldt

Inspirerende docenten

We willen allemaal geïnspireerd worden. Hiervoor heb je enthousiaste docenten nodig die weten waar ze het over hebben. Met deze cursus haal je twee toppers binnen die jou helemaal kunnen inspireren om lekker aan de slag te gaan.

behandeling van stijlkenmerken

We gaan dieper in op de specifieke stijlkenmerken van de lichte muziek in het algemeen en de lichte koormuziek in het bijzonder. Dit uiteraard alles zo praktisch mogelijk en gericht op het direct toepassen in de praktijk.

100% Live, 100% Online

Het voordeel is dat je er 100% zeker van kunt zijn dat de lessen doorgang zullen vinden. We zijn niet afhankelijk van locaties die eventueel dicht moeten om een of andere reden of van een vervoersmiddel dat niet meewerkt.

Opnames van de lessen

Heb je een les moeten missen? Of wil je die ene les graag nog even terugkijken? No problemo! Er worden opnames gemaakt van alles lessen zodat je na afloop alles weer terug kunt kijken.

Wat je gaat Leren Tijdens deze Cursus:

 • Voorbereidingstechnieken waarmee je de tijd die je nodig hebt tijdens de repetitie aanzienlijk kunt verkorten en dus veel sneller resultaat kunt behalen.
 • Hoe je werkt aan puls en groove zodat alles ritmisch lekker onder elkaar staat en je zangers echt een muzikale kick krijgen?
 • Wat de kenmerken zijn van jazz en pop en hoe je deze kennis toe kunt passen tijdens het repetitieproces.
 • Wat groove nu eigenlijk écht is, wat de kenmerken zijn van verschillende soorten grooves en waarom je dit moét weten om je zangers echt goed muziek te kunnen laten maken.
 • Welke details in je slagtechniek jouw muzikaliteit en die van je zangers optimaal tot uiting brengen.

De Docenten

Deze cursus staat onder leiding van twee docenten die hun sporen hebben verdiend als dirigent en arrangeur. Ze hebben hun eigen kijk op het vak wat zorgt voor een verrassende kijk op het dirigeren van lichte muziek (pop & jazz).

Ruben Smits

Koordirigent / Arrangeur

Rogier IJmker

Koordirigent / Arrangeur

Dit is wat mensen zeggen over Ruben en Rogier

Het enthousiasme van Ruben werkt aanstekelijk. Hier wil je naar luisteren en van leren!


Daniëlle Rinsma

over ruben

Ik vond het een fijne en leerzame cursusdag, in een warme, positieve en bemoedigende sfeer, waarin jij heel goed inspeelde op het niveau en de vragen van de cursisten. Goed gedaan!


Elisabeth Reitsma

over rogier

Genoten van je kundigheid en vakmanschap.


Ab Tuyp

over rogier

Subsidie

Het afgelopen jaar hakte er flink in. De koorwereld is hard geraakt door de verschillende lockdowns en het repeteren is helaas niet mogelijk.


Het is ook een kans voor ons dirigenten om onszelf even flink te 'upgraden' en te kijken of we in deze 'stille' tijd toch onze vaardigheden kunnen uitbreiden of verdiepen.


Veel van ons kampen echter met een kleinere inkomstenstroom, waaronder jij wellicht ook. En dat maakt investeren in onszelf natuurlijk niet meteen heel makkelijk.


Gelukkig komt het Fonds Voor Cultuurparticipatie met de Impulsregeling Culturele ZZP'ers en Erfgoedvrijwilligers.


Wanneer je zelfstandig professional bent dan kun je een aanvraag doen om jezelf bij te scholen, om je vakmanschap verder te ontwikkelen, te professionaliseren of om nieuwe vaardigheden op te doen.


Ook voor jou kan het interessant zijn om deze cursus op te nemen in je plannen om zo als koordirigent nieuwe gronden te ontdekken, specialistische kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen in het dirigeren van koren in de lichte muziek (pop & jazz).


Klik hier voor meer informatie over deze impulsregeling >>

Data

De lessen vinden plaats op maandagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. De data voor de lessen zijn:

13 september 2021

20 september 2021

27 september 2021

4 oktober 2021

11 oktober 2021

1 november 2021

8 november 2021

15 november 2021

22 november 2021

29 november 2021

jouw investering

We begrijpen dat niet iedereen voor de impulsregeling in aanmerking komt. Daarom bieden we ook de optie aan om in 3 termijnen te betalen.

in 1 keer

400

 • Geen risico op het moeten annuleren wegens omstandigheden
 • Online lessen
 • Opnames achteraf beschikbaar
3 termijnen

Betaal in drie maandelijkse termijnen van

150

 • Geen risico op het moeten annuleren wegens omstandigheden
 • Online lessen
 • Opnames achteraf beschikbaar

veelgestelde vragen

Wat is het minimum niveau om mee te kunnen doen?

...

Moet ik noten kunnen lezen?

Ja. We gaan gebruik maken van partituren. Het communiceren over muziek gaat op het niveau van deze cursus efficiënter wanneer je het notenschrift beheerst in g- als f-sleutel.

Is deze cursus ook geschikt voor dirigenten die werkzaam zijn in de klassieke muziek?

Jazeker! Uiteindelijk is muziek ook gewoon muziek. Wanneer jij als 'klassiek' geschoold koordirigent ook handvatten wilt hebben om met pop- en jazzarrangementen uit de voeten te kunnen, dan nodigen we je zeker uit om je aan te melden.

Kan er ook een andere betalingsregeling getroffen worden?

Naast dat de door ons voorgestelde betalingsopties wel onze voorkeur hebben, zijn we er ons ook van bewust dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Neem gewoon even contact met ons op en dan kunnen we even kijken wat de mogelijkheden zijn.

Persoonlijke noot

We hebben vaak onze eigen manieren van werken. Toch lopen we vaker dan we denken tegen de limitatie hiervan aan.


Op zo'n moment is het mooi om ook meerdere technieken en maniertjes in je rugzak te hebben die je kunt toepassen. 


Daarom is het goed om je verder te blijven ontwikkelen en je arsenaal aan te blijven vullen met tools van anderen.


We willen je dan ook ons motto meegeven: "Er zijn meerdere wegen naar Rome. Hoe meer je er kent, hoe sneller je er zult komen."

Dirigentenacademie

>