Zingen Hoeft Niet moeilijk te zijn

Zangtechniek Voor Koordirigenten

🔥 DEEL 2 🔥

Na het overweldigende succes van deel 1, nodigen we je graag uit voor een verdiepende duik in de wereld van zangtechniek tijdens deel 2 op 4 oktober 2024 in Akoesticum te Ede.

In deel 1 hebben we samen de 8 essentiële klankkenmerken verkend en geleerd hoe bewust horen een krachtige tool kan zijn om jouw koor te sturen. Maar nu gaan we een stap verder!

Wat mag je verwachten in DEEL 2?


Deze keer duiken we dieper in het instrument zelf: de stem. We gaan ontdekken hoe de stem aan de binnenkant werkt en hoe je deze inzichten kunt combineren binnen verschillende zangstijlen zoals klassiek, pop, rock, shanty, en nog veel meer!

Anatomie van de Stem

Leer begrijpen hoe de stem fysiek functioneert

Stemgebruik in Diverse Stijlen

Ontdek de nuances van klassiek, pop, rock, shanty, en andere genres

Praktische Toepassingen

Leer effectieve methoden om de opgedane kennis toe te passen bij het werken met jouw koor

Zingen hoeft niet moeilijk te zijn! 

Je leert werken met Universal Voice Systeem, een systeem voor zangtechniek dat bestaat uit slechts 8 klankkenmerken, 4 basiskarakters en 4 pijlers waarmee je elke klank kunt leren maken die er bestaat.

Je gaat hiermee aan het werk en we passen het meteen toe door veel te zingen.

Je leert bijvoorbeeld dat verschillende houdingen horen bij verschillende manieren van zingen, je leert luisteren naar klank volgens 8 klankkenmerken, je leert zingen in 4 basis karakters en krijgt tips en tricks om jouw zangers te laten klinken zoals jij wilt.

Alles wat je nodig hebt om jouw koor naar een hoger niveau te tillen!

  • Je leert werken volgens het Universal Voice System
  • met 8 klankkenmerken
  • met 4 basiskarakters
  • met 4 pijlers in de anatomie
  • Je krijgt concrete aanwijzingen
  • Je krijgt handvatten voor probleemoplossingen

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 4 oktober 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

De docent

Mijn naam is Elke Rouwmaat en ik ben zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 

Op dit moment ben ik werkzaam als zangdocent het ArtEZ conservatorium en het Universal Voice Institute in Amsterdam, dirigent van een vocal group, geef ik workshops en cursussen en treed ik op als zangeres/pianist.

Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Teacher gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem. 

Ik heb gemerkt dat ik zangers, sprekers en dirigenten van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank en ze concrete aanwijzingen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.

Ook in het geval van koren is het niet nodig om in moeilijke termen te communiceren maar juist hele concrete, simpele aanwijzingen te kunnen geven die zangers begrijpen en kunnen toepassen. 

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Ik heb ontzettend veel van zangtechniek geleerd! In begrijpelijke taal!

Ik ben Monique, ik ben nog maar net dirigent van 'mijn eigen' katholiek kerkkoor. We zingen bijna iedere week tijdens de mis/viering.
Ik heb de cursus Zangtechniek voor koordirigenten gedaan. De inhoud was heel duidelijk. Ik heb ontzettend veel van zangtechniek geleerd! In begrijpelijke taal!

Elke Rouwmaat is ontzettend inspirerend. Ze heeft de hele dag gestraald. Zo'n docent wil je graag en zo'n dirigent wil je graag zijn.

Deze cursus is erg interessant voor dirigenten die zangtechniek benaderen vanuit ademsteun. Dit is een hele (voor mij) nieuwe benadering. Praktisch!

Monique ... Dirigent

Ze was zelfs in staat om mij, een vrouw die nog nooit een noot in het openbaar gezongen heeft, te doen laten zingen

Het was een ontzettend leuke en enerverende dag met onvergetelijke ervaringen. Het ging mijn verwachtingen te boven. Elke is een zeer inspirerende vrouw vol motivatie. Ze was zelfs in staat om mij, een vrouw die nog nooit een noot in het openbaar gezongen heeft, te doen laten zingen 😄 Ik kan het iedereen van harte aanraden!

Anny

Het is relatief eenvoudig om te bevatten voor zangers.

Ik heb genoten van de dag. Elke is zowel inhoudelijk erg goed (heeft zeer veel bruikbare tips), maar is daarnaast ook een hele onderhoudende docent die de aandacht de hele dag weet vast te houden.

Wat mij qua inhoud erg aanspreekt van het onderwerp is dat het relatief eenvoudig is om te bevatten voor zangers. Geen moeilijke termen of anatomische verklaringen, maar gewoon iets dat ze zich goed kunnen voorstellen. Als dirigent zul je wel het nodige arsenaal aan stemoefeningen moeten hebben om het ze te kunnen laten voelen, maar daar heeft Elke in de basis in voorzien.

Roel

Ik heb flink wat extra gereedschap in mijn kist, daar ga ik met mijn koor erg veel profijt van hebben!!

Wat een leerzame dag! Hij vlóóg voorbij!

Elke is een ontzettend leuke en vooral duidelijke coach. Ik ben echt onder de indruk van haar techniek! Ze kan alles voordoen, dat maakt de theorie heel tastbaar.

Ik vond het een erg fijne dag en kan het iedereen aanbevelen! Ik heb flink wat extra gereedschap in mijn kist, daar ga ik met mijn koor erg veel profijt van hebben!!

Mariëlle

Dit vraagt, wat mij betreft, om een vervolg!

Het was een geweldige dag. De tijd vloog om! Elke is een ontzettend goede, grappige, maar vooral duidelijke coach! Ze heeft zulke goede voorbeelden, die erg goed toe te passen zijn. En een geweldige stem, waarbij ze alles als voorbeeld ook eerst kan laten horen. Nooit ervaren tot vandaag, dat er zoveel verschillende manieren van zingen zijn. Dit vraagt, wat mij betreft, om een vervolg!

Marianne

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 4 oktober 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

Voor wie is deze dag?

De dag is voor iedere koordirigent van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke  en praktische manier om zijn koor te coachen op klank 

waar vindt deze dag plaats?

De locatie voor deze dag is het Akoesticum in Ede.

Het station voor de deur (maximaal 5 minuten lopen), een goede verbinding met snelwegen en voldoende parkeergelegenheid maakt het tot een ideale plek voor deze dag.

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 4 oktober 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

© Copyright 2013 - 2024 Dirigentenacademie

>