Zingen Hoeft Niet moeilijk te zijn

Zangtechniek Voor Koordirigenten

Laat jouw zangers klinken zoals jij dat wilt

koordirigenten zangtechniek cursusdag

Koordirigenten zijn vaak niet opgeleid als zangers, maar werken wél met zangers. Het is dus van belang om een gedegen kennis te hebben van zangtechniek en de mogelijkheden van de stem.

Er zijn tegenwoordig verschillende moderne methodieken in de omloop. Eén daarvan biedt zeer eenvoudige handvatten die je op basis van klank je koor laat coachen: Universal Voice System.

Jij weet wat je wilt met de klank van je koor, maar hoe doe je dat op een gezonde en verantwoorde manier?

Deze dag is bedoeld voor iedere koordirigent, werkzaam in iedere stijl, van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke en praktische manier om zijn koor de gewenste klank te laten produceren op een veilige manier.

Wat Ga Je Leren?


Zingen hoeft niet moeilijk te zijn! 

Je leert werken met Universal Voice Systeem, een systeem voor zangtechniek dat bestaat uit slechts 8 klankkenmerken, 4 basiskarakters en 4 pijlers waarmee je elke klank kunt leren maken die er bestaat.

Je gaat hiermee aan het werk en we passen het meteen toe door veel te zingen.

Je leert bijvoorbeeld dat verschillende houdingen horen bij verschillende manieren van zingen, je leert luisteren naar klank volgens 8 klankkenmerken, je leert zingen in 4 basis karakters en krijgt tips en tricks om jouw zangers te laten klinken zoals jij wilt.

Alles wat je nodig hebt om jouw koor naar een hoger niveau te tillen!

  • Je leert werken volgens het Universal Voice System
  • met 8 klankkenmerken
  • met 4 basiskarakters
  • met 4 pijlers in de anatomie
  • Je krijgt concrete aanwijzingen
  • Je krijgt handvatten voor probleemoplossingen

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

vrijdag 14 juni 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

De docent

Mijn naam is Elke Rouwmaat en ik ben zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 

Op dit moment ben ik werkzaam als zangdocent het ArtEZ conservatorium en het Universal Voice Institute in Amsterdam, dirigent van een vocal group, geef ik workshops en cursussen en treed ik op als zangeres/pianist.

Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Teacher gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem. 

Ik heb gemerkt dat ik zangers, sprekers en dirigenten van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank en ze concrete aanwijzingen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.

Ook in het geval van koren is het niet nodig om in moeilijke termen te communiceren maar juist hele concrete, simpele aanwijzingen te kunnen geven die zangers begrijpen en kunnen toepassen. 

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Een aanrader voor iedereen die kennis, handvatten en oefeningen zoekt om op een begrijpelijke basale manier meer uit je koor te halen!

Het was een ontzettend leuke dag.

Onder de bezielende, kundige, alerte en humorvolle leiding van Elke hebben we veel opgestoken en heb ik precies opgepikt waar ik voor kwam: mijn koren op een eenvoudige duidelijke manier zangtechnische zaken laten voelen en uitvoeren. Nu de praktijk nog natuurlijk...... ;-)

We hadden een gezellige gemêleerde groep, leeftijden van 23 tot 73, half mannen half vrouwen, waardoor bijvoorbeeld de kooroefeningen lekker klonken! De dag vloog voorbij.

Een aanrader voor iedereen die kennis, handvatten en oefeningen zoekt om op een begrijpelijke basale manier meer uit je koor te halen!

Jan Jaap

Ik ga de techniek toepassen bij mijn koren

Het was een fijne en inspirerende dag. Elke is heel enthousiast, kundig en legt alles duidelijk uit. Ik ga de techniek toepassen bij mijn koren en ik wil het boek aanschaffen. De locatie en de lunch waren ook perfect.

Joke

Ook voor zangers die tegen de grenzen van hun zang aanlopen

De cursus is voor iedereen die met koorzang bezig is een verrijking, voor dirigenten zeker, maar ook voor zangers die tegen de grenzen van hun zang aanlopen.

Elke was heel fijn. Enthousiast, goed waarnemer, iedereen kwam aan bod. Inhoudelijk duidelijk, kundig, prima te volgen. Inspirerend.

Rien ... Dirigent

Ik heb ontzettend veel van zangtechniek geleerd! In begrijpelijke taal!

Ik ben Monique, ik ben nog maar net dirigent van 'mijn eigen' katholiek kerkkoor. We zingen bijna iedere week tijdens de mis/viering.
Ik heb de cursus Zangtechniek voor koordirigenten gedaan. De inhoud was heel duidelijk. Ik heb ontzettend veel van zangtechniek geleerd! In begrijpelijke taal!

Elke Rouwmaat is ontzettend inspirerend. Ze heeft de hele dag gestraald. Zo'n docent wil je graag en zo'n dirigent wil je graag zijn.

Deze cursus is erg interessant voor dirigenten die zangtechniek benaderen vanuit ademsteun. Dit is een hele (voor mij) nieuwe benadering. Praktisch!

Monique ... Dirigent

De cursus gaf me nieuwe inzichten, terwijl ik toch al heel lang in "het vak" zit! 

De cursus van Elke was erg interessant, gaf me nieuwe inzichten, terwijl ik toch al heel lang in "het vak" zit!

Enthousiast en alert, geen moment saai, de dag vloog voorbij! Aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in wat je met je koorklank kunt doen.

Loes

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 14 juni 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

Voor wie is deze dag?

De dag is voor iedere koordirigent van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke  en praktische manier om zijn koor te coachen op klank 

waar vindt deze dag plaats?

De locatie voor deze dag is het Akoesticum in Ede.

Het station voor de deur (maximaal 5 minuten lopen), een goede verbinding met snelwegen en voldoende parkeergelegenheid maakt het tot een ideale plek voor deze dag.

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 14 juni 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

© Copyright 2013 - 2024 Dirigentenacademie

>