Zingen Hoeft Niet moeilijk te zijn

Zangtechniek Voor Koordirigenten

Laat jouw zangers klinken zoals jij dat wilt

koordirigenten zangtechniek cursusdag

Koordirigenten zijn vaak niet opgeleid als zangers, maar werken wél met zangers. Het is dus van belang om een gedegen kennis te hebben van zangtechniek en de mogelijkheden van de stem.


Er zijn tegenwoordig verschillende moderne methodieken in de omloop. Eén daarvan biedt zeer eenvoudige handvatten die je op basis van klank je koor laat coachen: Universal Voice System.


Jij weet wat je wilt met de klank van je koor, maar hoe doe je dat op een gezonde en verantwoorde manier?


Deze dag is bedoeld voor iedere koordirigent, werkzaam in iedere stijl, van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke en praktische manier om zijn koor de gewenste klank te laten produceren op een veilige manier.

"Wat ga je leren?"

Zingen hoeft niet moeilijk te zijn! 


Je leert werken met Universal Voice Systeem, een systeem voor zangtechniek dat bestaat uit slechts 8 klankkenmerken, 4 basiskarakters en 4 pijlers waarmee je elke klank kunt leren maken die er bestaat.


Je gaat hiermee aan het werk en we passen het meteen toe door veel te zingen.


Je leert bijvoorbeeld dat verschillende houdingen horen bij verschillende manieren van zingen, je leert luisteren naar klank volgens 8 klankkenmerken, je leert zingen in 4 basis karakters en krijgt tips en tricks om jouw zangers te laten klinken zoals jij wilt.


Alles wat je nodig hebt om jouw koor naar een hoger niveau te tillen!

  • Je leert werken volgens het Universal Voice System
  • met 8 klankkenmerken
  • met 4 basiskarakters
  • met 4 pijlers in de anatomie
  • Je krijgt concrete aanwijzingen
  • Je krijgt handvatten voor probleemoplossingen

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

zaterdag 16 mei 2020 

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€127

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

De docent

Mijn naam is Elke Rouwmaat en ik ben zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 


Op dit moment ben ik werkzaam als zangdocent het ArtEZ conservatorium en het Universal Voice Institute in Amsterdam, dirigent van een vocal group, geef ik workshops en cursussen en treed ik op als zangeres/pianist.


Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Teacher gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem. 


Ik heb gemerkt dat ik zangers, sprekers en dirigenten van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank en ze concrete aanwijzingen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Ook in het geval van koren is het niet nodig om in moeilijke termen te communiceren maar juist hele concrete, simpele aanwijzingen te kunnen geven die zangers begrijpen en kunnen toepassen. 

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Wat een geweldige zangpedagoge die Elke

Wat was het een leerzame leuke dag in Ede met de cursus Zangtechniek voor koordirigenten. Wat een geweldige zangpedagoge die Elke Rouwmaat. Een hele leerzame dag. Wij hebben een geweldige uitleg gekregen van de UVS (Universal Voice System).

Echt een vakvrouw die Elke. Zo duidelijke uitleg over alles (wat de stembanden doen, inzingoefeningen, directe toepassing met de groep).Wij hebben aardig wat gezongen en het systeem toegepast met z'n allen. En...ons deelname-certificaat gekregen. Iedereen was enthousiast.

Ik hoop eigenlijk dat er nog een vervolg dag komt voor deze groep. Dan kunnen wij het nog meer uitbreiden en toepassen. Ik gebruik al bepaalde dingen die wij geleerd hebben al in mijn koren (Seniorenkoren). Het werk echt!!.

Wim

Na ruim 50 jaar koordirectie heeft deze dag me toch nieuwe ideeën aangeleverd

De cursusdag Zangtechniek voor koordirigenten is me goed bevallen. Een interessante, gemêleerde groep in de leeftijd van 30 tot 70+.

Elke kwam zeer deskundig eh didactisch geschoold over, compliment!

Natuurlijk hoor ik na ruim 50 jaar koordirectie enkele bekende zaken, maar deze Universal Voice-aanpak heeft me toch nieuwe, goede ideeën aangeleverd die meteen bruikbaar zijn in de koorpraktijk. Een vervolgdag zou welkom zijn om de fijne kneepjes nog meer te oefenen.

Wiel

Het was een geweldige dag

Het was een geweldige dag. De grootste eye openers waren voor mij de makkelijke manier waarop Elke zangtechniek duidelijk maakte. Kan ik goed gebruiken in mijn koor en voor mij zelf.

Ik ga de technieken zeker toepassen in mijn koor en bij mijn pabo studenten. Als Elke een vervolgcursus geeft doe ik zeker mee. Zeer bedankt.

Annette

Het lukte het om de klank van de groep van moment tot moment te veranderen.

Wat hebben we zaterdag een leuk dag gehad met Elke. Wat een enthousiasme brengt zij over op een groep totale vreemden...


Op deze cursusdag lukte het om de klank van de groep van moment tot moment te veranderen. Ik ga dat met mijn eigen groepen ook zeker proberen!

Gertrude

Erg resultaatgericht

Ik heb eens van een heel andere kant het zingen bestudeerd in jullie cursus. Erg resultaatgericht, n.m. de fijnafstelling.

Elke deed e.e.a. zeer inspirerend zodat de dag voorbij vloog, echt in de dialoog met de groep ook! Wellicht tot een volgend keer

Karel

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

ZATERDAG 16 MEI 2020

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€127

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

Voor wie is deze dag?

De dag is voor iedere koordirigent van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke  en praktische manier om zijn koor te coachen op klank 

waar vindt deze dag plaats?

De locatie voor deze dag is het Akoesticum in Ede.

Het station voor de deur (maximaal 5 minuten lopen), een goede verbinding met snelwegen en voldoende parkeergelegenheid maakt het tot een ideale plek voor deze dag.

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

ZATERDAG 16 MEI 2020

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€127

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

© Copyright 2013 - 2019 Dirigentenacademie

>