Zingen Hoeft Niet moeilijk te zijn

Zangtechniek Voor Koordirigenten

Laat jouw zangers klinken zoals jij dat wilt

koordirigenten zangtechniek cursusdag

Koordirigenten zijn vaak niet opgeleid als zangers, maar werken wél met zangers. Het is dus van belang om een gedegen kennis te hebben van zangtechniek en de mogelijkheden van de stem.


Er zijn tegenwoordig verschillende moderne methodieken in de omloop. Eén daarvan biedt zeer eenvoudige handvatten die je op basis van klank je koor laat coachen: Universal Voice System.


Jij weet wat je wilt met de klank van je koor, maar hoe doe je dat op een gezonde en verantwoorde manier?


Deze dag is bedoeld voor iedere koordirigent, werkzaam in iedere stijl, van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke en praktische manier om zijn koor de gewenste klank te laten produceren op een veilige manier.

"Wat ga je leren?"

Zingen hoeft niet moeilijk te zijn! 


Je leert werken met Universal Voice Systeem, een systeem voor zangtechniek dat bestaat uit slechts 8 klankkenmerken, 4 basiskarakters en 4 pijlers waarmee je elke klank kunt leren maken die er bestaat.


Je gaat hiermee aan het werk en we passen het meteen toe door veel te zingen.


Je leert bijvoorbeeld dat verschillende houdingen horen bij verschillende manieren van zingen, je leert luisteren naar klank volgens 8 klankkenmerken, je leert zingen in 4 basis karakters en krijgt tips en tricks om jouw zangers te laten klinken zoals jij wilt.


Alles wat je nodig hebt om jouw koor naar een hoger niveau te tillen!

  • Je leert werken volgens het Universal Voice System
  • met 8 klankkenmerken
  • met 4 basiskarakters
  • met 4 pijlers in de anatomie
  • Je krijgt concrete aanwijzingen
  • Je krijgt handvatten voor probleemoplossingen

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

zaterdag 12 september 2020 

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

De docent

Mijn naam is Elke Rouwmaat en ik ben zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 


Op dit moment ben ik werkzaam als zangdocent het ArtEZ conservatorium en het Universal Voice Institute in Amsterdam, dirigent van een vocal group, geef ik workshops en cursussen en treed ik op als zangeres/pianist.


Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Teacher gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem. 


Ik heb gemerkt dat ik zangers, sprekers en dirigenten van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank en ze concrete aanwijzingen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Ook in het geval van koren is het niet nodig om in moeilijke termen te communiceren maar juist hele concrete, simpele aanwijzingen te kunnen geven die zangers begrijpen en kunnen toepassen. 

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Geweldige inzichten, super interactie, en een gezellige knipoog waar mogelijk was

Ik kijk terug op een zeer leerzame dag! Elke is niet alleen kundig, maar ook een fijne open warme vrouw!

Geweldige inzichten, super interactie, en een gezellige knipoog waar mogelijk was 😉👍🏻!

Ga vooral zo door Rogier met zulke muzikale bevlogen Kanjers 🎼💪!

Hartelijke groet en DANK JE ELKE👌👌👌🥇🥇😁!

Anne-Marie

Ik vond de aanpak erg duidelijk en leerzaam

Het was fijn om een beetje schematisch die akkoorden te leren. Als kind heb ik wel piano leren spelen, maar het vervolgens verwaarloosd tot het conservatorium. Om te zingen moest je ook piano kunnen spelen. Als je piano speelt hoef je niet te zingen! Maar goed, ik zing,(alt/mezzo, dol op Bach en Händel!) kan mijn eigen partijen spelen, maar mijn koren(2 mannen en 1 vrouwenkoor) begeleiden niet. Aangezien Corona nog wel een tijdje blijft heb ik bedacht dan eindelijk maar het pianospelen aan te pakken en jij kwam op het juiste moment met je cursus.

Zoals gezegd, ik vond de aanpak erg duidelijk en leerzaam. Vanwege alle feestdagen en bezoek kwam het niet zo van oefenen, maar daar hebben we vanaf morgen alle tijd voor (helaas!). Ik dank je hartelijk voor deze cursus en ben benieuwd wat er nog meer komen gaat!

Anja

Ze was zelfs in staat om mij, een vrouw die nog nooit een noot in het openbaar gezongen heeft, te doen laten zingen

Het was een ontzettend leuke en enerverende dag met onvergetelijke ervaringen. Het ging mijn verwachtingen te boven. Elke is een zeer inspirerende vrouw vol motivatie. Ze was zelfs in staat om mij, een vrouw die nog nooit een noot in het openbaar gezongen heeft, te doen laten zingen 😄 Ik kan het iedereen van harte aanraden!

Anny

Heel hartelijk voor de fijne samenwerking.

Het was fijn om te doen. Bij dag 7 /8 vond ik het wat moeilijker gaan worden met name bij de toepassing tbv Het Grote concert 1. Hier ben ik wat achter gaan lopen. Ik heb het voornemen om nog een keer helemaal opnieuw te beginnen in een wat rustiger tempo. Heel hartelijk voor de fijne samenwerking.

Noud

Ben er heel blij mee.

Ik heb meerdere cursussen van jou geboekt. Ben er heel blij mee.

Jacqueline

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

ZATERDAG 12 September 2020

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

Voor wie is deze dag?

De dag is voor iedere koordirigent van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke  en praktische manier om zijn koor te coachen op klank 

waar vindt deze dag plaats?

De locatie voor deze dag is het Akoesticum in Ede.

Het station voor de deur (maximaal 5 minuten lopen), een goede verbinding met snelwegen en voldoende parkeergelegenheid maakt het tot een ideale plek voor deze dag.

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

ZATERDAG 12 september 2020

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

© Copyright 2013 - 2019 Dirigentenacademie

>