Zingen Hoeft Niet moeilijk te zijn

Zangtechniek Voor Koordirigenten

Laat jouw zangers klinken zoals jij dat wilt

koordirigenten zangtechniek cursusdag

Koordirigenten zijn vaak niet opgeleid als zangers, maar werken wél met zangers. Het is dus van belang om een gedegen kennis te hebben van zangtechniek en de mogelijkheden van de stem.


Er zijn tegenwoordig verschillende moderne methodieken in de omloop. Eén daarvan biedt zeer eenvoudige handvatten die je op basis van klank je koor laat coachen: Universal Voice System.


Jij weet wat je wilt met de klank van je koor, maar hoe doe je dat op een gezonde en verantwoorde manier?


Deze dag is bedoeld voor iedere koordirigent, werkzaam in iedere stijl, van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke en praktische manier om zijn koor de gewenste klank te laten produceren op een veilige manier.

"Wat ga je leren?"

Zingen hoeft niet moeilijk te zijn! 


Je leert werken met Universal Voice Systeem, een systeem voor zangtechniek dat bestaat uit slechts 8 klankkenmerken, 4 basiskarakters en 4 pijlers waarmee je elke klank kunt leren maken die er bestaat.


Je gaat hiermee aan het werk en we passen het meteen toe door veel te zingen.


Je leert bijvoorbeeld dat verschillende houdingen horen bij verschillende manieren van zingen, je leert luisteren naar klank volgens 8 klankkenmerken, je leert zingen in 4 basis karakters en krijgt tips en tricks om jouw zangers te laten klinken zoals jij wilt.


Alles wat je nodig hebt om jouw koor naar een hoger niveau te tillen!

  • Je leert werken volgens het Universal Voice System
  • met 8 klankkenmerken
  • met 4 basiskarakters
  • met 4 pijlers in de anatomie
  • Je krijgt concrete aanwijzingen
  • Je krijgt handvatten voor probleemoplossingen

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

zaterdag 12 september 2020 

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€127

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

De docent

Mijn naam is Elke Rouwmaat en ik ben zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 


Op dit moment ben ik werkzaam als zangdocent het ArtEZ conservatorium en het Universal Voice Institute in Amsterdam, dirigent van een vocal group, geef ik workshops en cursussen en treed ik op als zangeres/pianist.


Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Teacher gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem. 


Ik heb gemerkt dat ik zangers, sprekers en dirigenten van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank en ze concrete aanwijzingen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Ook in het geval van koren is het niet nodig om in moeilijke termen te communiceren maar juist hele concrete, simpele aanwijzingen te kunnen geven die zangers begrijpen en kunnen toepassen. 

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Ik heb zeker nieuwe dingen geleerd en inzichten gekregen!

Ik heb de cursus als zeer prettig en zeer leerzaam ervaren, mijn zangtechniek is van heel lang geleden en heb zeker nieuwe dingen geleerd en inzichten gekregen.

Elke is echt een fijne docente die zaken duidelijk uitlegt en heel plezierig door de cursus gaat. Ik zou de cursus dus zeker aanraden!

Ria

Wat een geweldige zangpedagoge die Elke

Wat was het een leerzame leuke dag in Ede met de cursus Zangtechniek voor koordirigenten. Wat een geweldige zangpedagoge die Elke Rouwmaat. Een hele leerzame dag. Wij hebben een geweldige uitleg gekregen van de UVS (Universal Voice System).

Echt een vakvrouw die Elke. Zo duidelijke uitleg over alles (wat de stembanden doen, inzingoefeningen, directe toepassing met de groep).Wij hebben aardig wat gezongen en het systeem toegepast met z'n allen. En...ons deelname-certificaat gekregen. Iedereen was enthousiast.

Ik hoop eigenlijk dat er nog een vervolg dag komt voor deze groep. Dan kunnen wij het nog meer uitbreiden en toepassen. Ik gebruik al bepaalde dingen die wij geleerd hebben al in mijn koren (Seniorenkoren). Het werk echt!!.

Wim

Geweldige inzichten, super interactie, en een gezellige knipoog waar mogelijk was

Ik kijk terug op een zeer leerzame dag! Elke is niet alleen kundig, maar ook een fijne open warme vrouw!

Geweldige inzichten, super interactie, en een gezellige knipoog waar mogelijk was 😉👍🏻!

Ga vooral zo door Rogier met zulke muzikale bevlogen Kanjers 🎼💪!

Hartelijke groet en DANK JE ELKE👌👌👌🥇🥇😁!

Anne-Marie

Heel interessant om op zo’n andere manier bezig te gaan.

Het was een zeer interessante dag.

Elke legde alles heel duidelijk uit. Ze heeft een heel open houding en je voelt je erg op je gemak. Mijn grootste eyeopener was dat er totaal vanuit een andere gedachte gezongen wordt.

Voorheen was het altijd het principe: je begint bij je adem, die moet goed zitten, en daarna kun je verder. Nu is de adem het gevolg. Omdenken dus. En om met 8 klankkenmerken te werken vraagt ook een andere manier van een luisteren en interpreteren. Heel interessant om op zo’n andere manier bezig te gaan.

Hoog interessant! Zeer goed uitgelegd! Prettige docent! En voor uitbreiding vatbaar.

Wilma

Met meer kennis kun je vragen van koorleden ook beter en meer gefundeerd beantwoorden, en dat is prettig

Ik heb een leerzame en leuke dag gehad.

Elke heeft de cursusdag met aanstekelijk enthousiasme gebracht!

Allereerst het voorstelrondje; je hoort van iedereen waar hij of zij mee bezig is en wat ze verwachten van de cursusdag. Het is altijd leuk om te zien hoe een ander in dit (muzikale) wereldje staat.

Ruim 30 jaar geleden heb ik ooit een jaar zangles gehad; oefeningen doen waardoor je je stem beter gebruikt, en niet misbruikt.

De cursusdag van zaterdag 11 januari jl. ging tevens meer in op de werking van de stem (alles uiteraard in vogelvlucht, want het is maar één dag), waardoor je het gebruik ervan beter leert begrijpen.

Je krijgt op deze manier meer achtergrondinformatie; dit hoop ik weer te kunnen gebruiken bij de koren. Als zangers/zangeressen problemen hebben hoop ik dat te kunnen analyseren en ze te helpen naar een oplossing.

Met meer kennis kun je vragen van koorleden ook beter en meer gefundeerd beantwoorden, en dat is prettig.

Sjaak

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

ZATERDAG 12 September 2020

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€127

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

Voor wie is deze dag?

De dag is voor iedere koordirigent van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke  en praktische manier om zijn koor te coachen op klank 

waar vindt deze dag plaats?

De locatie voor deze dag is het Akoesticum in Ede.

Het station voor de deur (maximaal 5 minuten lopen), een goede verbinding met snelwegen en voldoende parkeergelegenheid maakt het tot een ideale plek voor deze dag.

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

ZATERDAG 12 september 2020

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€127

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

© Copyright 2013 - 2019 Dirigentenacademie

>