Zingen Hoeft Niet moeilijk te zijn

Zangtechniek Voor Koordirigenten

Laat jouw zangers klinken zoals jij dat wilt

koordirigenten zangtechniek cursusdag

Koordirigenten zijn vaak niet opgeleid als zangers, maar werken wél met zangers. Het is dus van belang om een gedegen kennis te hebben van zangtechniek en de mogelijkheden van de stem.

Er zijn tegenwoordig verschillende moderne methodieken in de omloop. Eén daarvan biedt zeer eenvoudige handvatten die je op basis van klank je koor laat coachen: Universal Voice System.

Jij weet wat je wilt met de klank van je koor, maar hoe doe je dat op een gezonde en verantwoorde manier?

Deze dag is bedoeld voor iedere koordirigent, werkzaam in iedere stijl, van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke en praktische manier om zijn koor de gewenste klank te laten produceren op een veilige manier.

Wat Ga Je Leren?


Zingen hoeft niet moeilijk te zijn! 

Je leert werken met Universal Voice Systeem, een systeem voor zangtechniek dat bestaat uit slechts 8 klankkenmerken, 4 basiskarakters en 4 pijlers waarmee je elke klank kunt leren maken die er bestaat.

Je gaat hiermee aan het werk en we passen het meteen toe door veel te zingen.

Je leert bijvoorbeeld dat verschillende houdingen horen bij verschillende manieren van zingen, je leert luisteren naar klank volgens 8 klankkenmerken, je leert zingen in 4 basis karakters en krijgt tips en tricks om jouw zangers te laten klinken zoals jij wilt.

Alles wat je nodig hebt om jouw koor naar een hoger niveau te tillen!

  • Je leert werken volgens het Universal Voice System
  • met 8 klankkenmerken
  • met 4 basiskarakters
  • met 4 pijlers in de anatomie
  • Je krijgt concrete aanwijzingen
  • Je krijgt handvatten voor probleemoplossingen

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

vrijdag 14 juni 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

De docent

Mijn naam is Elke Rouwmaat en ik ben zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 

Op dit moment ben ik werkzaam als zangdocent het ArtEZ conservatorium en het Universal Voice Institute in Amsterdam, dirigent van een vocal group, geef ik workshops en cursussen en treed ik op als zangeres/pianist.

Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Teacher gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem. 

Ik heb gemerkt dat ik zangers, sprekers en dirigenten van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank en ze concrete aanwijzingen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.

Ook in het geval van koren is het niet nodig om in moeilijke termen te communiceren maar juist hele concrete, simpele aanwijzingen te kunnen geven die zangers begrijpen en kunnen toepassen. 

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Het lukte het om de klank van de groep van moment tot moment te veranderen.

Wat hebben we zaterdag een leuk dag gehad met Elke. Wat een enthousiasme brengt zij over op een groep totale vreemden...


Op deze cursusdag lukte het om de klank van de groep van moment tot moment te veranderen. Ik ga dat met mijn eigen groepen ook zeker proberen!

Gertrude

Een geweldige docente, sympathiek en die jullie naar mening moeten koesteren.

Het was een interessante cursus maar moet nog wel een weg vinden om het in praktijk te brengen. Immers theorie is leuk maar je moet er tenslotte wel iets mee doen.

Waar ik super enthousiast over ben is Elke Rouwmaat. Staat boven de materie, weet dus waar ze het over heeft en weet het zeer goed over te brengen. Een geweldige docente, sympathiek en die jullie naar mening moeten koesteren.

Willem

Het is relatief eenvoudig om te bevatten voor zangers.

Ik heb genoten van de dag. Elke is zowel inhoudelijk erg goed (heeft zeer veel bruikbare tips), maar is daarnaast ook een hele onderhoudende docent die de aandacht de hele dag weet vast te houden.

Wat mij qua inhoud erg aanspreekt van het onderwerp is dat het relatief eenvoudig is om te bevatten voor zangers. Geen moeilijke termen of anatomische verklaringen, maar gewoon iets dat ze zich goed kunnen voorstellen. Als dirigent zul je wel het nodige arsenaal aan stemoefeningen moeten hebben om het ze te kunnen laten voelen, maar daar heeft Elke in de basis in voorzien.

Roel

Ook voor koorleden en mensen met stemproblemen

Het was een zeer leerzame dag waarin Elke op een levendige wijze mij kennis liet maken van de diverse onderdelen die aan de orde komen bij het gebruik van de stem en de klanken.

Elke kon alles goed verwoorden met leuke voorbeelden en interactie met alle aanwezigen. Zeer entertainend en de dag vloog voorbij.

Zeker aan te bevelen voor koordirigenten maar ook voor koorleden en mensen met stemproblemen.

Jolanda

Ik heb ontzettend veel van zangtechniek geleerd! In begrijpelijke taal!

Ik ben Monique, ik ben nog maar net dirigent van 'mijn eigen' katholiek kerkkoor. We zingen bijna iedere week tijdens de mis/viering.
Ik heb de cursus Zangtechniek voor koordirigenten gedaan. De inhoud was heel duidelijk. Ik heb ontzettend veel van zangtechniek geleerd! In begrijpelijke taal!

Elke Rouwmaat is ontzettend inspirerend. Ze heeft de hele dag gestraald. Zo'n docent wil je graag en zo'n dirigent wil je graag zijn.

Deze cursus is erg interessant voor dirigenten die zangtechniek benaderen vanuit ademsteun. Dit is een hele (voor mij) nieuwe benadering. Praktisch!

Monique ... Dirigent

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 14 juni 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

Voor wie is deze dag?

De dag is voor iedere koordirigent van elk niveau die meer wil weten over zangtechniek en op zoek is naar een makkelijke  en praktische manier om zijn koor te coachen op klank 

waar vindt deze dag plaats?

De locatie voor deze dag is het Akoesticum in Ede.

Het station voor de deur (maximaal 5 minuten lopen), een goede verbinding met snelwegen en voldoende parkeergelegenheid maakt het tot een ideale plek voor deze dag.

De Volgende cursusdag vindt plaats op 

Vrijdag 14 juni 2024

in akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€125

Dit is inclusief een goed verzorgde lunch.

(beperkt aantal plaatsen)

© Copyright 2013 - 2024 Dirigentenacademie

>