Je kent het vast wel: je hebt een arrangement geschreven (of gekocht) en nu zou het mooi zijn om voor dit arrangement ingezongen oefenbestanden te hebben.

Je kunt er zelf voor gaan zitten om het hele arrangement in te gaan zingen, maar dat is echt superveel werk. 

Ook zou je het kunnen láten inzingen, dat is weer heel kostbaar op een andere manier.

Een andere oplossing kan zijn om gebruik te maken van software. En tegenwoordig klinken de stemmen niet gek, moet ik zeggen.

Sinds een paar maanden maak ik gebruik van het programma Vocaloid. 'Out of the box' werkt het prima. Op deze manier kan ik een goed beeld krijgen van mijn arrangementen én hebben mijn koorleden bestanden waarmee ze heerlijk aan het oefenen kunnen slaan. Wat vroeger een pianogeluidje was zijn nu bestanden met tekst geworden. Fantastisch!

Drempelverlagend...

Even een paar kleine voorbeelden van door VOCALOID 'ingezongen' arrangementen

Niet gek, toch? En jij kunt dit ook!


En als het je wat lijkt, dan kun je een gratis proefversie downloaden (link) die je voor 31 dagen volledige toegang geeft tot de software. Vet toch?


Creëer je eigen ingezongen oefenbestanden met Vocaloid

Als je niet het wiel helemaal zelf wilt uitvinden, dan heb ik voor jou een handig stappenplan met een uitgebreide video. 

Deze instructie vliegt door het proces heen van het maken van oefenbestanden en geeft je een overzichtelijk stappenplan 

Vocaloid is een krachtige software die je in staat stelt om je eigen opnames te maken. Deze software is eenvoudig te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden.


Met mijn handige stappenplan en uitgebreide bijbehorende video leer je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met Vocaloid en goede ingezongen oefenbestanden te maken.

Waar wacht je nog op? Creëer je eigen oefenbestanden zonder ook maar één noot in te hoeven zingen.

Creëer Vandaag nog Je Eigen Ingezongen Oefenbestanden Met Vocaloid

Slechts €15 €7,50

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>