Leer De Geheimen Kennen Achter De Gebaren

“Ontdek De Tips, Trucs En Technieken
Die Ook Jij Kunt Toepassen Om Direct
Beter En Duidelijker Te Dirigeren!”

Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren.

De volgende cursusdag vindt plaats op

17 november 2018 in Akoesticum (Ede)

Geef Je Meteen OpKlik Hier

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Al 369 cursisten gingen je voor!

“Het Voordeel Van Duidelijk Dirigeren!”

Mijn naam is Lorenzo Papolo, professioneel dirigent met meer dan 20 jaar ervaring, zowel met koren als orkesten. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.

Mijn hoofdvakstudie 'Directie' heb ik met een eervolle vermelding mogen afronden en ik heb vele nationale en internationale prijzen behaald met koren en orkesten.

De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.

Deze Basiscursus Dirigeren is daarbij een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken. Met liefde voor het vak draag ik mijn jarenlange kennis graag over aan anderen.

 

Veel van de 15.000 koren in Nederland hebben moeite om een dirigent te vinden. Er zijn namelijk niet zoveel dirigenten als dat er koren zijn. Het precieze aantal koordirigenten is ook helemaal niet bekend, omdat ze niet zijn verenigd in bijvoorbeeld een beroepsvereniging. Er is wel een schatting dat er ongeveer 5.000 dirigenten zijn.

Wat er in zo’n situatie vaak gebeurt, is dat een koorlid, de pianist of een zangdocent het ‘stokje’ overneemt en het koor gaat dirigeren. Iemand die vaak helemaal geen lessen koordirectie gevolgd heeft en die nog nooit heeft geleerd wat het ‘armengezwaai’ nou precies voor doel heeft en inhoudt.

“Wat Ga Je Leren?”

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door mij ondersteund en gecoached.

Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

arrow

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 17 november In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!


Het was een leerzame en plezierige ervaring.
Een prettige manier om de basistechnieken te leren en vooral de nuchtere benadering.
Het koor zal er t.z.t. zeker baat bij hebben.
Met name de aanreiking van hoe een goede samenhang te krijgen zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.
Samen met de muzikale leiding (pianist) ga ik het zeker verder uitwerken en eigen maken.

Angela Jansen

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE OP TE GEVEN!


Het was een leerzame leuke dag. Ik zou je deze cursus zeker aanbevelen als beginnende dirigent

Ton

Ik heb vooral heel praktische dingen opgepikt op deze dag, zoals inzetten aangeven, maatwisselingen en dynamiek dirigeren. Vooral het zelf doen werkte het beste bij mij. Van het kijken naar wat anderen doen leer je ook veel.

De dag was heel goed georganiseerd! Lekkere lunch, fijne locatie, goed bereikbaar met de trein. Ook de groep is niet te groot of te klein. Lorenzo was positief en meestal duidelijk 🙂

Yvonne

Heb veel profijt van deze dag, het werkt i.d.d. Ben benieuwd wanneer het vervolg van deze cursus is…

Peter Kooij

Het was die dag heel bijzonder en leerzaam.
Je gaf een goed doordachte en als het ware psychologisch benaderende les techniek in dirigeren, zang en muziek samengaand met humor en dat maakte die dag voor allen zo interessant, leerzaam en uniek.
Zo te merken kwamen alle aanwezigen aan hun trekken om de nog ontbrekende tips en vaardigheden eigen te maken.

Willem

Bedankt voor de topdag! Smaakt naar meer!

Willem Kuipers

Als je al vier jaar voor een koor staat maar je eigenlijk niet weet wat je precies aan het doen bent dan was deze dag wel heel bijzonder. Ten eerste omdat je inderdaad slagtechniek leert waar je eigenlijk altijd zelf maar wat mee deed. Ik kon het de volgende dag al meteen gebruiken, want het zit er toch redelijk snel in. Ten tweede het leren inzetten aan te geven. Het is heerlijk om eens te horen hoe je dat precies doet en wat je eventueel beter kan doen. Ten derde leer je ontzettend veel van de andere kandidaten, omdat je steeds bezig bent hen te begrijpen met wat ze doen en zo ook leert van wat zij doen. Ten vierde het smaak naar meer! Je wilt nu nog meer weten. Dus ik ga me opgeven voor de cursus Effectief Repeteren.

Caroline Bakker

Ik wist niet goed wat ik van de dag mocht verwachten maar het was van het begin tot het eind leerzaam. Heb er zeker veel van opgestoken en thuis ook al geoefend voor de spiegel.

Rian Jongenelen

Samen met een collega koorlid zijn we richting Ede gegaan. Doel: de basis oppakken qua houding, aangeven, tempo enz van wat er van een dirigent wordt verwacht. Ik heb een fantastische dag gehad. Geen druk, gewoon ontspannen uitleg. Hoop vaker een sessie bij te mogen wonen want het smaakt naar mee. En: “eenvoudige” lunch? Een geweldige lunch! Dank voor deze dag.

Harry Geytenbeek

Het was een hele leuke en leerzame dag. De basiselementen van het dirigeren werden op een leuke manier geoefend in een enthousiaste en gevarieerde groep mensen. Nog een pluspunt: de lunch was heerlijk; lekker soepje, plakken wit/bruinbrood/bolletjes, gevarieerd beleg, sapje, fruit, kortom goed voor elkaar!

Thea

Een leuke en leerzame dag met een groep enthousiaste dirigenten in spe. Grappige oefeningen. Hilarisch dat je armen niet zomaar onafhankelijk willen/kunnen werken.

Ricardo Lemmens

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 17 november In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Veelgestelde vragen

Ik kan geen noten lezen. Is dat een probleem? +
Nee hoor, dat is geen enkel probleem. Er wordt op deze dag geen noot voor je neus gezet. We gaan ons focussen op de technieken en de lichaamstaal. Je kunt dus gewoon meedoen.
Ik weet niks van muziektheorie. Kan ik dan toch meedoen? +
Het enige wat er hoogstens van je gevraagd wordt, is dat je tot 4 kunt tellen. De nadruk zal liggen op dat wat we vertellen met onze gebaren.
Moet ik een instrument bespelen als ik mee wil doen? +
Je kunt gerust meedoen, ook wanneer je geen muziekinstrument bespeelt. Je hoeft zelfs geen noot te kunnen lezen! :-D