Leer De Geheimen Kennen Achter De Gebaren

“Ontdek De Tips, Trucs En Technieken
Die Ook Jij Kunt Toepassen Om Direct
Beter En Duidelijker Te Dirigeren!”

Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren.

De volgende cursusdag vindt plaats op

23 maart 2019 in Akoesticum (Ede)

Geef Je Meteen OpKlik Hier

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Al 411 cursisten gingen je voor!

“Het Voordeel Van Duidelijk Dirigeren!”

Mijn naam is Lorenzo Papolo, professioneel dirigent met meer dan 20 jaar ervaring, zowel met koren als orkesten. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.

Mijn hoofdvakstudie 'Directie' heb ik met een eervolle vermelding mogen afronden en ik heb vele nationale en internationale prijzen behaald met koren en orkesten.

De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.

Deze Basiscursus Dirigeren is daarbij een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken. Met liefde voor het vak draag ik mijn jarenlange kennis graag over aan anderen.

 

Veel van de 15.000 koren in Nederland hebben moeite om een dirigent te vinden. Er zijn namelijk niet zoveel dirigenten als dat er koren zijn. Het precieze aantal koordirigenten is ook helemaal niet bekend, omdat ze niet zijn verenigd in bijvoorbeeld een beroepsvereniging. Er is wel een schatting dat er ongeveer 5.000 dirigenten zijn.

Wat er in zo’n situatie vaak gebeurt, is dat een koorlid, de pianist of een zangdocent het ‘stokje’ overneemt en het koor gaat dirigeren. Iemand die vaak helemaal geen lessen koordirectie gevolgd heeft en die nog nooit heeft geleerd wat het ‘armengezwaai’ nou precies voor doel heeft en inhoudt.

“Wat Ga Je Leren?”

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door mij ondersteund en gecoached.

Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

arrow

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 23 maart 2019 In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!


Ik vond het een hele leuke leerzame dag. Het is een kunst mensen in een onbekende omgeving, dingen te laten oefenen die ze nooit eerder deden. Door je enthousiasme en kennis weet je een sfeer te scheppen waarin je iedereen op zijn eigen niveau verder kunt helpen en waarin mensen hun grenzen durven te verleggen. Dat vind ik knap.

Maud Sakko-Bringmann

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE OP TE GEVEN!


Het was een geweldige dag.

Onder enthousiaste leiding van Lorenzo hebben we enorm veel geleerd.

De mogelijkheid om direct te oefenen en feedback te krijgen is een mooie tool om snel de slag te pakken te krijgen. Een heel gemêleerd gezelschap was er afgelopen zaterdag. Dit zorgt ervoor dat er heel veel praktijkgevallen besproken konden worden.

Absoluut een gat in de markt. Kan niet wachten om het morgenavond op mijn koortje uit te gaan proberen 🙂

André

Als iemand met een forse dosis muzikale kennis en passie, maar zonder enige scholing op het gebied van koordirectie nam ik deel aan je eendaagse basisopleiding.

Ik werd daarbij verrast door je kundigheid en de enorme snelheid waarmee je een ieder uit de groep zo snel, elk op eigen niveau, zo veel kunt bijbrengen. Je doet dat op een uiterst prettige, open, spontane, praktische en bovenal inspirerende wijze.

Ik heb enorm veel kunnen leren. Dank daarvoor. Aanrader!

Martin Verduyn

Als je al vier jaar voor een koor staat maar je eigenlijk niet weet wat je precies aan het doen bent dan was deze dag wel heel bijzonder. Ten eerste omdat je inderdaad slagtechniek leert waar je eigenlijk altijd zelf maar wat mee deed. Ik kon het de volgende dag al meteen gebruiken, want het zit er toch redelijk snel in. Ten tweede het leren inzetten aan te geven. Het is heerlijk om eens te horen hoe je dat precies doet en wat je eventueel beter kan doen. Ten derde leer je ontzettend veel van de andere kandidaten, omdat je steeds bezig bent hen te begrijpen met wat ze doen en zo ook leert van wat zij doen. Ten vierde het smaak naar meer! Je wilt nu nog meer weten. Dus ik ga me opgeven voor de cursus Effectief Repeteren.

Caroline Bakker

De cursus dirigeren gisteren heb ik als heel leerzaam ervaren. Het was een enthousiaste groep heel leuk. Lorenzo heeft ons kennis laten maken met de zwaartekracht. Hij bezit de eigenschap om iedereen te boeien en erbij te betrekken en, daarbij is hij zeer duidelijk in zijn uitleg. Mijn complimenten.
Voor mij was het heel leerzaam en ik wil hiermee doorgaan dat is al zeker. Vanaf het begin tot en met het einde van de dag heeft me alles geboeid. De lunch was voortreffelijk en de groep ook. Hartelijk dank.

Ineke

Ik heb opleiding Schoolmuziek (conservatorium) gedaan en al enige jaren 2 eigen koren die goed lopen. Wat heb je daar dan te zoeken zou je zeggen? Veel.
Terug naar de basis. Ik heb een hoop geleerd, juist omdát alle opsmuk er even af was. Uiterst leerzaam en voedend en ook gewoon fijn. Ik ging ‘steviger’ naar huis.
Aanrader, ook voor de wat meer ervaren dirigent. Ik voelde me op m’n gemak. Fijne leeromgeving om in te durven. Dank.

Antien

Het was een zeer geslaagde dag.

Rohan is een kundig en inspirerende docent. Veel informatie, maar op de juiste momenten afgewisseld met lekker bezig zijn. Ik ga zeker aan de slag met wat hij verteld heeft. Hoewel wellicht niet alles voor mijn koren van toepassing is, kan ik er veel uithalen wat wel goed toepasbaar is.

Rina

De cursusdag was ‘amazing’ o.l.v. Lorenzo. Vanaf de eerste minuut was ik gevangen door de inspirerende werkwijze waarop hij ons inwijdde in de geheimen van het dirigeren! Van de basis (ervaren van zwaartekracht) tot het eindigen van een formate midden in een maat en het doorgaan met de slag. De groep was puur enthousiast en stond te springen om meer!!!!
Dit smaakt dan ook naar meer! 10+ voor Lorenzo!

Ida

Zeker een aanrader!

Het was een hele fijne dag in een ongedwongen sfeer. We kregen volop de gelegenheid om de technieken te oefenen en daar kregen we opbouwende feedback op. Zeker een aanrader!

Ik kijk uit naar de evt. vervolgcursus.

Paul Willems

Een leuke en leerzame dag met een groep enthousiaste dirigenten in spe. Grappige oefeningen. Hilarisch dat je armen niet zomaar onafhankelijk willen/kunnen werken.

Ricardo Lemmens

Kijken naar een dirigent anders is dan het zelf doen

Wat ik heb geleerde op deze dag is dat kijken naar een dirigent anders is dan het zelf doen. Ik deed alles in spiegelbeeld en ben blij dat ik hierop gewezen ben. Ik denk dat deze cursus ook nuttig is voor koor en orkestleden om een dirigent beter te begrijpen.

De dag is goed georganiseerd met voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. De prijs was het, zeker gezien de geleverde documenten, waard.

Lorenzo kon goed uitleggen waarom houding en lichaamstaal zo belangrijk zijn. Iedereen binnen de groep deelnemers kreeg voldoende persoonlijke aandacht.

Jan Wijntjes

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 23 maart 2019 In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Veelgestelde vragen

Ik kan geen noten lezen. Is dat een probleem? +

Nee hoor, dat is geen enkel probleem. Er wordt op deze dag geen noot voor je neus gezet. We gaan ons focussen op de technieken en de lichaamstaal. Je kunt dus gewoon meedoen.

Ik weet niks van muziektheorie. Kan ik dan toch meedoen? +

Het enige wat er hoogstens van je gevraagd wordt, is dat je tot 4 kunt tellen. De nadruk zal liggen op dat wat we vertellen met onze gebaren.

Moet ik een instrument bespelen als ik mee wil doen? +

Je kunt gerust meedoen, ook wanneer je geen muziekinstrument bespeelt. Je hoeft zelfs geen noot te kunnen lezen! :-D