Leer De Geheimen Kennen Achter De Gebaren

“Ontdek De Tips, Trucs En Technieken
Die Ook Jij Kunt Toepassen Om Direct
Beter En Duidelijker Te Dirigeren!”

Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren.

De volgende cursusdag vindt plaats op

23 maart 2019 in Akoesticum (Ede)

Geef Je Meteen OpKlik Hier

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Al 411 cursisten gingen je voor!

“Het Voordeel Van Duidelijk Dirigeren!”

Mijn naam is Lorenzo Papolo, professioneel dirigent met meer dan 20 jaar ervaring, zowel met koren als orkesten. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.

Mijn hoofdvakstudie 'Directie' heb ik met een eervolle vermelding mogen afronden en ik heb vele nationale en internationale prijzen behaald met koren en orkesten.

De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.

Deze Basiscursus Dirigeren is daarbij een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken. Met liefde voor het vak draag ik mijn jarenlange kennis graag over aan anderen.

 

Veel van de 15.000 koren in Nederland hebben moeite om een dirigent te vinden. Er zijn namelijk niet zoveel dirigenten als dat er koren zijn. Het precieze aantal koordirigenten is ook helemaal niet bekend, omdat ze niet zijn verenigd in bijvoorbeeld een beroepsvereniging. Er is wel een schatting dat er ongeveer 5.000 dirigenten zijn.

Wat er in zo’n situatie vaak gebeurt, is dat een koorlid, de pianist of een zangdocent het ‘stokje’ overneemt en het koor gaat dirigeren. Iemand die vaak helemaal geen lessen koordirectie gevolgd heeft en die nog nooit heeft geleerd wat het ‘armengezwaai’ nou precies voor doel heeft en inhoudt.

“Wat Ga Je Leren?”

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door mij ondersteund en gecoached.

Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

arrow

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 23 maart 2019 In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!


Een heel leerzame, gezellige en prikkelende dag. Met de groep was het enorm gezellig. Ben voluit positief!

Carolien Huisman

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE OP TE GEVEN!


Ik ging er blanco in, het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Ik heb van de dag genoten en veel inzichten mee naar huis genomen. In de toekomst zullen de bij te wonen concerten niet meer zijn als voorheen (dit is positief bedoeld), ik zal het nog drukker krijgen want nu zal ik ook gefocust zijn op wat de dirigent allemaal uitspookt. Dank!!!!!!!!!

Ronald

Ik was geboeid van begin tot eind en voel me zeer ondersteund als dirigent van mijn koor.

Merel Harkink

Ik heb als een absolute dirigeer-leek enorm veel opgestoken. Kernbegrip van de dag was: “Werkt het voor jou anders, maar het werkt wel, dan is dat prima”. Dank voor een memorabele dag.

Jan Jacobs

Ik heb genoten van deze leerzame dag. Lekker praktisch en genoeg tijd om zelf de basistechnieken te oefenen. Ik zal de instructies zeker in praktijk gaan brengen bij mijn orkest!

Claudia

Ik ben erg blij dat ik heb mogen deelnemen aan de Basiscursus Dirigeren.

Ik ben erg blij dat ik heb mogen deelnemen aan de Basiscursus Dirigeren.

Ik heb veel bij geleerd van een hele enthousiaste instructeur die de benodigde kennis en eigenschappen van een dirigent probeerde ons eigen te maken zodat we als leider van koor of orkest beter voor de klas staan.

Nogmaals: Lorenzo, heel erg bedankt!

Leo

Ja, het was leuk!
Heel gezellig, met af en toe een leerzaam spelletje.
Een hele praktisch, leerzame dag. Bedankt!

Gertine

Ik heb opleiding Schoolmuziek (conservatorium) gedaan en al enige jaren 2 eigen koren die goed lopen. Wat heb je daar dan te zoeken zou je zeggen? Veel.
Terug naar de basis. Ik heb een hoop geleerd, juist omdát alle opsmuk er even af was. Uiterst leerzaam en voedend en ook gewoon fijn. Ik ging ‘steviger’ naar huis.
Aanrader, ook voor de wat meer ervaren dirigent. Ik voelde me op m’n gemak. Fijne leeromgeving om in te durven. Dank.

Antien

Geweldige leerzame dag gehad vandaag.
Dank aan Lorenzo voor het enthousiast lesgeven.
Heel leuke groep vandaag. Topdag!!

Erik

Ik heb vooral heel praktische dingen opgepikt op deze dag, zoals inzetten aangeven, maatwisselingen en dynamiek dirigeren. Vooral het zelf doen werkte het beste bij mij. Van het kijken naar wat anderen doen leer je ook veel.

De dag was heel goed georganiseerd! Lekkere lunch, fijne locatie, goed bereikbaar met de trein. Ook de groep is niet te groot of te klein. Lorenzo was positief en meestal duidelijk 🙂

Yvonne

Als deze materie jou ook maar enigszins boeit, zou ik geen seconde aarzelen: doe jezelf een lol (letterlijk en figuurlijk) en doe mee.

Hildegard van Nylen

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 23 maart 2019 In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Veelgestelde vragen

Ik kan geen noten lezen. Is dat een probleem? +

Nee hoor, dat is geen enkel probleem. Er wordt op deze dag geen noot voor je neus gezet. We gaan ons focussen op de technieken en de lichaamstaal. Je kunt dus gewoon meedoen.

Ik weet niks van muziektheorie. Kan ik dan toch meedoen? +

Het enige wat er hoogstens van je gevraagd wordt, is dat je tot 4 kunt tellen. De nadruk zal liggen op dat wat we vertellen met onze gebaren.

Moet ik een instrument bespelen als ik mee wil doen? +

Je kunt gerust meedoen, ook wanneer je geen muziekinstrument bespeelt. Je hoeft zelfs geen noot te kunnen lezen! :-D