Leer De Geheimen Kennen Achter De Gebaren

“Ontdek De Tips, Trucs En Technieken
Die Ook Jij Kunt Toepassen Om Direct
Beter En Duidelijker Te Dirigeren!”

Als dirigent zie ik elke dag weer hoe belangrijk het is om de basistechnieken onder de knie te hebben. Elke dag ben ik nog dankbaar voor het feit dat er vanaf het begin een goede docent voor mijn neus stond die mij de basis op een juiste manier kon aanleren.

De volgende cursusdag vindt plaats op

26 mei 2018 in Akoesticum (Ede)

Geef Je Meteen OpKlik Hier

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Al 331 cursisten gingen je voor!

“Het Voordeel Van Duidelijk Dirigeren!”

Mijn naam is Lorenzo Papolo, professioneel dirigent met meer dan 20 jaar ervaring, zowel met koren als orkesten. In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.

Mijn hoofdvakstudie 'Directie' heb ik met een eervolle vermelding mogen afronden en ik heb vele nationale en internationale prijzen behaald met koren en orkesten.

De dirigent communiceert hoofdzakelijk non-verbaal waardoor een goede beheersing van de slagtechniek onontbeerlijk is. Als dirigent blijf je daarom altijd bezig met het optimaliseren van deze slagtechniek.

Deze Basiscursus Dirigeren is daarbij een goed startpunt voor iedereen die zich het dirigeren eigen wil maken. Met liefde voor het vak draag ik mijn jarenlange kennis graag over aan anderen.

 

Veel van de 15.000 koren in Nederland hebben moeite om een dirigent te vinden. Er zijn namelijk niet zoveel dirigenten als dat er koren zijn. Het precieze aantal koordirigenten is ook helemaal niet bekend, omdat ze niet zijn verenigd in bijvoorbeeld een beroepsvereniging. Er is wel een schatting dat er ongeveer 5.000 dirigenten zijn.

Wat er in zo’n situatie vaak gebeurt, is dat een koorlid, de pianist of een zangdocent het ‘stokje’ overneemt en het koor gaat dirigeren. Iemand die vaak helemaal geen lessen koordirectie gevolgd heeft en die nog nooit heeft geleerd wat het ‘armengezwaai’ nou precies voor doel heeft en inhoudt.

“Wat Ga Je Leren?”

Wat jij gaat leren op deze dag is de basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan en door jou nagedaan en ter plekke geoefend. Je wordt daarbij door mij ondersteund en gecoached.

Aan het einde van de dag wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren, het sociale aspect van het dirigentschap, etc.

arrow

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 26 Mei In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE OP TE GEVEN!


Heel prettig hoe er aandacht is voor zowel algemene zaken als ook de individuele verbeterpunten!
En vooral: geen eindeloze voorstel-rondjes maar gewoon: aan het werk! Veel van opgestoken.

Maaike Schoenmaker

Ik heb als een absolute dirigeer-leek enorm veel opgestoken. Kernbegrip van de dag was: “Werkt het voor jou anders, maar het werkt wel, dan is dat prima”. Dank voor een memorabele dag.

Jan Jacobs

Een leuke en leerzame dag met een groep enthousiaste dirigenten in spe. Grappige oefeningen. Hilarisch dat je armen niet zomaar onafhankelijk willen/kunnen werken.

Ricardo Lemmens

Ik heb een muzikale achtergrond maar dirigeren is toch een vak apart. Zeer veel gehoord en zelf ook geoefend. Er was genoeg ruimte voor persoonlijke vragen en een ieder kreeg voldoende aandacht! Ik hele leuke leerzame dag met een groep fijne mensen die allemaal de neus dezelfde kant op hebben staan.

Alien Vos

Ik vond het een fijne en leerzame cursusdag, in een warme, positieve en bemoedigende sfeer, waarin jij heel goed inspeelde op het niveau en de vragen van de cursisten. Goed gedaan!

Elisabeth Reitsma

Een inspirerende en zeer leerzame dag. Het valt voor de drommel nog niet mee, dat dirigeren. Een uitermate geslaagde dag.

Els Veraart

Ik heb opleiding Schoolmuziek (conservatorium) gedaan en al enige jaren 2 eigen koren die goed lopen. Wat heb je daar dan te zoeken zou je zeggen? Veel.
Terug naar de basis. Ik heb een hoop geleerd, juist omdát alle opsmuk er even af was. Uiterst leerzaam en voedend en ook gewoon fijn. Ik ging ‘steviger’ naar huis.
Aanrader, ook voor de wat meer ervaren dirigent. Ik voelde me op m’n gemak. Fijne leeromgeving om in te durven. Dank.

Antien

Goede cursusdag gehad. Prima verdeling van lesstof door de dag. Dus ook voldoende energie door de dag heen vast te houden. Er wordt immers wel veel informatie cq lesstof verstrekt. Tip, geef aan dat pen en papier meenemen gewenst is en maak in de dag al bekend dat je toegang tot een leerportaal krijgt waarop alles (inclusief video’s) nog eens terug te zien is. Ook dat ziet er goed uit.
Mooie locatie en goede lunch.

Eric Krukkert

Het was zéker een leerzame dag waarop ik er achter kwam dat ik ook veel moet áfleren.
Gelukkig hadden meerdere cursisten hetzelfde gevoel!
De “even een spelletje” momenten zijn goed gekozen waardoor je weer helemaal gefocust verder kunt.
Nu nog mijn zangers duidelijk maken wat ik bedoel met bepaalde handbewegingen

Egbert van Zalk

Bedankt voor de geweldige dag. Helaas zijn de data van de cursusdag 'Effectief Repeteren' al volgeboekt in mijn agenda, maar ik houd me zeer graag aanbevolen voor de cursus in september!!!

Joep van Vugt

DE VOLGENDE BASISCURSUS VINDT PLAATS

Zaterdag 26 Mei In Akoesticum (Ede)

De kosten voor deze hele dag zijn

€97

INCLUSIEF LUNCH

Klik op de knop hieronder om je meteen op te geven!

Yes! Ik wil me meteen opgeven!KLIK HIER OM JE METEEN OP TE GEVEN!

BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

Veelgestelde vragen

Ik kan geen noten lezen. Is dat een probleem? +
Nee hoor, dat is geen enkel probleem. Er wordt op deze dag geen noot voor je neus gezet. We gaan ons focussen op de technieken en de lichaamstaal. Je kunt dus gewoon meedoen.
Ik weet niks van muziektheorie. Kan ik dan toch meedoen? +
Het enige wat er hoogstens van je gevraagd wordt, is dat je tot 4 kunt tellen. De nadruk zal liggen op dat wat we vertellen met onze gebaren.
Moet ik een instrument bespelen als ik mee wil doen? +
Je kunt gerust meedoen, ook wanneer je geen muziekinstrument bespeelt. Je hoeft zelfs geen noot te kunnen lezen! :-D