7 februari 2022

Een van de meest legendarische dirigenten ter wereld, Leonard Bernstein! In dit zeer korte filmpje laat hij zien wat er allemaal mogelijk is met je mimiek.

Het is ons aangeleerd dat we moeten zwaaien met de armen, maar niets is minder waar.

De invloed van onze mimiek is van immense invloed op het resultaat van de klank die je uit, in dit geval een orkest, krijgt.

Uiteraard is het wel zo dat hij werkt met uitermate ervaren beroepsmusici, maar het zou natuurlijk een mogelijkheid kunnen zijn om eens een keer een goed ingestudeerd stukje muziek op deze manier te gaan dirigeren. Je kondigt dit dan wel van tevoren aan.

Let eens op de reactie van de klank op de door jou getrokken gezichten. Kreeg je het gewenste resultaat terug? En kreeg je dat terug op het juiste moment? 

Ik ben enorm benieuwd naar jouw ervaringen met deze leuke oefening voor zowel jou als je koor.


Meer leren en zelfverzekerder voor je koor staan? Dan kan! Bij ons heb je keuze uit online cursussen maar ook live cursussen. In de meeste gevallen zijn de online cursussen direct volledig en direct toegankelijk. 

Er bestaat ook de mogelijkheid om je vaardigheden uit te breiden met kortlopende programma's van bijvoorbeeld 30 dagen. Elke dag een korte les om dat wat jij wilt leren tot je te nemen.

 Hieronder een kleine greep uit het aanbod van de Dirigentenacademie. 

Elke dag een korte maar krachtige les om akkoorden te leren spelen op de piano.

Wanneer je altijd al eens noten hebt willen leren lezen dan is dit een uitkomst.

Leer je oren beter gebruiken door de afstanden tussen tonen te horen.

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>