28

The Choir

Half april kreeg ik van Ton Hettema een paar DVD’s van een Britse serie genaamd ‘The Choir’. Inmiddels heeft hij me de eerste drie series gestuurd, maar ben ik door het verhuizen helaas nog niet verder gekomen dan het bekijken van het tweede seizoen.

Gareth Malone

In dit tweede seizoen stapt koordirigent Gareth Malone een jongensschool binnen. Op deze school staat sport hoog aangeschreven en doen de leerlingen zingen af als ‘gay’ en ‘zingen is voor meisjes’. Als onderdeel van het docententeam begint hij een jongenskoor en werkt hij toe naar een optreden in de Royal Albert Hall.

De hindernissen die hij moet nemen om dit allemaal voor elkaar te krijgen waren voor mij erg herkenbaar. Iedere koordirigent komt in meer of mindere mate wel eens moeilijkheden tegen. De manier waarop Gareth Malone hiermee omgaat is erg lovenswaardig.

Ketting-DVD ‘The Choir’

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze DVD’s? Ton kwam op het idee om de DVD’s door te geven onder collega-dirigenten. Het leek mij ook aardig om er een soort ‘kettingbrief’ van te maken waarbij je de DVD doorstuurt naar de volgende op de lijst.

The Choir - DVD

Inspireren

Op deze manier blijven we elkaar inspireren en helpen in ons vak wat toch aardig gericht is op ons als individu. Wil jij deze DVD ook bekijken? Laat dan hieronder een reactie achter. Op deze manier ontstaat er een lijstje van geïnteresseerden. Voorwaarde is wel dat de DVD na bekijken doorgestuurd of doorgegeven gaat worden naar een volgende persoon én dat je een reactie achterlaat onder dit artikel.

Er zijn drie DVD’s (drie verschillende seizoenen) die apart van elkaar worden rondgestuurd. Je mag de DVD’s na bekijken aan iedereen doorgeven waarvan jij denkt dat die er wat aan zal hebben. Geef dan ook de duidelijke instructie erbij dat deze persoon de DVD weer door moet geven aan een ander.

Vul onderstaand formulier in wanneer je belangstelling hebt om mee te doen met dit fantastische en inspirerende project. Het maakt trouwens niet uit of je in het buitenland woont: gewoon meedoen! 😀

[gravityform id=”3″ name=”The Choir – Kettingbrief” title=”false” description=”false”]
Rogier IJmker
 

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 werkzaam in het dirigeer- en arrangeervak. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor groepen in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

 • Pia Onstein schreef:

  Zou heel graag de dvd’s bekijken. Ben nog niet zolang koor dirigent dus lijkt het mij wel leuk om ze te bekijken.

 • Maria schreef:

  Ik doe graag mee met dit leuke initiatief!:-) Ben benieuwd!

 • Mirjam Fitters schreef:

  Hoi Rogier, wat een mooi initiatief! Ik doe graag mee, bedankt!

 • Jan Smale schreef:

  Lijkt me leuk! Zet mij ook maar op de lijst.

 • Ton Hettema schreef:

  Briljant idee, lijkt me ook goed om bij te houden waar de dvd’s zijn, zodat ze niet zoekraken. We kunnen ook een traject bijhouden en ze naar de volgende op de lijst doorsturen. Bijvoorbeeld: Corine, Marcel, Carolien, Tinie, Nelleke, John P, Fons, Pia, Maria, Mirjam, Jan. (voor zover ik kan zien is dit de volgorde van reageren). Verder kan bijv. 2 weken kijktijd voor de 3 dvd’s (of eerder) voorkomen dat het projectje verzandt en wat je aanzet om het kijken in te plannen. Als we het een ‘studieproject’ maken, kunnen we het kijken als studietijd beschouwen, wat een andere mentale houding oplevert dan kijken voor ‘recreatie’ of ‘amusement’. O wat is het toch lastig om in woorden de goede balans over te brengen tussen [van buiten ontspannen maar van binnen alert] en [van buiten ontspannen maar van binnen afgehaakt]. Gelukkig weten we allemaal wat het verschil is. Zoek ook de 2 andere varianten(;>). Veel plezier drmee. Ton

 • jolanda schreef:

  leuk idee, ik zou graag mee doen

 • Lia Brokking schreef:

  Hoi Rogier,
  Wat een leuke en goede actie. Ook ik doe graag mee. Blijven leren hoort bij de dirigenten praktijk!
  Groet, Lia

 • juliette dumore schreef:

  Dit is een geweldig initiatief. Ik zie het wel zitten om rustig in mijn zomervakantie deze DVD’s te bekijken en er tips over te ontvangen en geven!

 • Sandra schreef:

  Ik zou de DVD’s ook graag willen bekijken!

 • Deborah schreef:

  Ben ook geïnteresseerd.
  Hartelijke groet (en een mooi zonnig weekend),
  Deborah de Liever.

 • ArieB schreef:

  Heb alle series gezien op de BBC, iedere serie is een absolute aanrader, ook voor niet-dirigenten.
  Zie ook youtube, bijv. Military Wives. Je blijft kijken.

 • Ruben schreef:

  Hallo Rogier

  Ik doe ook graag mee. Leuk initiatief!
  Ik ben vanaf morgen twee weekjes op vakantie dus ik hoef niet in de eerste ronde erbij 😉

  Ruben

 • Huub Meertens schreef:

  Ha Rogier ‘k Zou ze ook graag willen bekijken…ben erg benieuwd….( en doorsturen is natuurlijk ook geen probleem )

  Met vr. groet: Huub Meertens

 • Svetla Kleijn Anastasova schreef:

  Leuk.Wil ik graag mee doen.

  mvg Svetla

 • Wilma Bergmans schreef:

  Ja, ik doe mee. Leuk!

 • >