Gareth Malone

Half april kreeg ik van Ton Hettema een paar DVD’s van een Britse serie genaamd ‘The Choir’. Inmiddels heeft hij me de eerste drie series gestuurd, maar ben ik door het verhuizen helaas nog niet verder gekomen dan het bekijken van het tweede seizoen.

Gareth Malone

In dit tweede seizoen stapt koordirigent Gareth Malone een jongensschool binnen. Op deze school staat sport hoog aangeschreven en doen de leerlingen zingen af als ‘gay’ en ‘zingen is voor meisjes’. Als onderdeel van het docententeam begint hij een jongenskoor en werkt hij toe naar een optreden in de Royal Albert Hall.

De hindernissen die hij moet nemen om dit allemaal voor elkaar te krijgen waren voor mij erg herkenbaar. Iedere koordirigent komt in meer of mindere mate wel eens moeilijkheden tegen. De manier waarop Gareth Malone hiermee omgaat is erg lovenswaardig.

Ketting-DVD ‘The Choir’

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze DVD’s? Ton kwam op het idee om de DVD’s door te geven onder collega-dirigenten. Het leek mij ook aardig om er een soort ‘kettingbrief’ van te maken waarbij je de DVD doorstuurt naar de volgende op de lijst.

The Choir - DVD

Inspireren

Op deze manier blijven we elkaar inspireren en helpen in ons vak wat toch aardig gericht is op ons als individu. Wil jij deze DVD ook bekijken? Laat dan hieronder een reactie achter. Op deze manier ontstaat er een lijstje van geïnteresseerden. Voorwaarde is wel dat de DVD na bekijken doorgestuurd of doorgegeven gaat worden naar een volgende persoon én dat je een reactie achterlaat onder dit artikel.

Er zijn drie DVD’s (drie verschillende seizoenen) die apart van elkaar worden rondgestuurd. Je mag de DVD’s na bekijken aan iedereen doorgeven waarvan jij denkt dat die er wat aan zal hebben. Geef dan ook de duidelijke instructie erbij dat deze persoon de DVD weer door moet geven aan een ander.

Vul onderstaand formulier in wanneer je belangstelling hebt om mee te doen met dit fantastische en inspirerende project. Het maakt trouwens niet uit of je in het buitenland woont: gewoon meedoen! 😀

[gravityform id=”3″ name=”The Choir – Kettingbrief” title=”false” description=”false”]


Rogier IJmker
Rogier IJmker

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 werkzaam in het dirigeer- en arrangeervak. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor groepen in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen. Hij is initiatiefnemer van de site www.workshopsvoorkoren.nl waarop workshopleiders uit heel Nederland en België verzameld worden en kunnen worden benaderd.

Laat Een Reactie Achter