De kerst is weer voorbij en het nieuwe jaar gaat z’n tweede week in. Ik heb mijn plannen voor het komende jaar al helemaal gemaakt.

Ten eerste ga ik verder met het geven van dirigeercursussen en wil ik ook een live arrangeercursus gaan organiseren. Op privé-gebied zijn we van plan om dit jaar een huis te kopen (en hebben inmiddels een huis gevonden dat ons helemaal bevalt). En zo zijn er nog veeeeeel meer ideeën en plannen die op mijn lijstje staan voor 2013.

Opruiming!

Het voordeel van zo’n kerstvakantie is dat je ook een beetje gaat opruimen. Nu heb ik mijn kast een beetje opgeruimd en heb een paar dingen gevonden die ik graag aan jou zou willen weggeven (trouwens ook één van mijn doelstellingen/plannen: meer (weg)geven).

Op de afbeelding hieronder zie je wat ik ga weggeven:

Weggeef Actie Januari

  • ‘Warm-Ups By The Dozen’ – Een klein boekje met inzingoefeningen (1- en 2-stemmig)
  • ‘Songs Of Africa’ – Een boek met 22 originele meerstemmige Afrikaanse liederen
  • ‘Viva La Vida’ – Een set van 8 exemplaren van het arrangement van Jens Johansen (Vocal Line) van het overbekende nummer van Coldplay
  • ‘Memories Of A Color’ – 10 originele a cappella arrangementen van Malene Rigtrup en Morten Kjær, waaronder Purple Rain, Black Or White, True Colors en Blackbird

Ik heb hard zitten denken hoe ik deze boekjes zou gaan weggeven. Ik zou het natuurlijk kunnen doen als een soort ‘prijsvraag’. Maar het leek me toch leuker om het op een andere manier te doen, want wat is er nu leuker om te zien welke doelen collega’s voor zichzelf stellen en wat ze van plan zijn.

Daarom Heb Ik Het Volgende Bedacht

Wanneer jij hieronder wilt delen wat jij nog zou willen leren dit jaar, dan verloot ik onder de reacties deze vier boekjes.

Heb je voornemens gemaakt? Zo ja, welke dan? En wat zijn dingen die jij nog zou willen leren? Ik zou het erg leuk van je vinden om de nummer 1 leerwens van je te horen.

Je kunt t/m 31 januari reageren. Op 1 februari maak ik de ‘winnaars’ bekend.

Ik ben erg benieuwd naar je reactie!


Rogier IJmker
Rogier IJmker

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 werkzaam in het dirigeer- en arrangeervak. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor groepen in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen. Hij is initiatiefnemer van de site www.workshopsvoorkoren.nl waarop workshopleiders uit heel Nederland en België verzameld worden en kunnen worden benaderd.

Laat Een Reactie Achter