25 april 2018

We zijn allemaal op zoek naar inzingoefeningen om te doen met ons koor. Nou, bij deze een cadeautje voor je.

Ik ben namelijk op het moment bezig met het schrijven van nieuwe inzingoefeningen en één ervan wil ik je geven. Er zit ook een leuk ritme bij om er uiteindelijk bij te doen.
 
Het is een inzinger met een Afrikaans tintje. Mocht je ‘m willen doen met je groep en je denkt dat het te moeilijk is, doe het dan eerst eenstemmig. Pak daarvoor dan de sopraanpartij. Begin ook eventueel iets lager (in F bijvoorbeeld). Dat zingt wat lekkerder voor iedereen.
 
Wanneer de groep de melodie (of de eigen partij) kan zingen is het tijd voor de ritmes. Kies eerst één van de ritmes om toe te voegen. Vaak is dit al best lastig. Dit geeft natuurlijk niets. Je kunt altijd een volgende repetitie verder gaan waar je gebleven was. Zo heb je een paar weken om inzingoefeningen op te bouwen.

Heel veel plezier met deze inzingoefening. Ik hoor graag wat je ervan vindt, en al helemaal wat je zangers ervan vinden. 😀

(klik op ‘A Je To’ hieronder met je rechter muisknop om de inzinger te downloaden)

Download ‘A Je To (4)’

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>