Bij deze een gloednieuwe inzingoefeningen voor koor, vers van de ‘pers’. 😉 Ik heb gelijk maar twee versies gemaakt.

Versie a) is een homofone versie. Iedere stemgroep heeft hetzelfde ritme en dezelfde tekst. Versie b) heeft een afwijkende baslijn. Probeer zelf klanken te bedenken om variatie aan te brengen.

Deze inzingoefeningen voor koor zijn prima a cappella te doen, maar ook wanneer je een pianist of een complete band hebt, is het mogelijk om deze mee te laten spelen. Voor de laatste situatie is versie a) meer geschikt.

Bij versie b) is ook een tweede optie geschreven in de baslijn. Dit is dezelfde baslijn, maar dan is er een beetje vocal percussion toegevoegd om het nog lekkerder te laten swingen/klinken.

Jouw Koor Op Deze Website

Wanneer je ‘m gedaan hebt (a cappella óf juist met begeleiding) zou ik het tof vinden om een opname hiervan te ontvangen. De eerste 5 inzendingen zet ik hieronder (met eventueel de naam van de groep en een link naar de website, als je dat wilt natuurlijk). 😉

Laat je ook even een reactie achter onder dit artikel? Ik ben zoooooooo benieuwd naar de reacties van je zangers en natuurlijk ook naar die van jou!

Veel plezier met deze swingende oefeningen! 😀

 

Klik hier met je rechter muisknop voor oefening 1a en selecteer ‘Opslaan als…’

Klik hier met je rechter muisknop voor oefening 1b en selecteer ‘Opslaan als…’ 

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>