25 februari 2023

Laatst hoorde ik een bizar verhaal over een koor dat kampte met stemproblemen. 

Het begon allemaal toen een aantal koorleden tijdens een repetitie begonnen te krijsen als een stelletje katten in een gevecht. Niemand wist wat er aan de hand was, totdat de dirigent ontdekte dat er een virus was dat de stembanden van de koorleden had aangetast.

Dit bizarre verhaal deed me denkden aan onze cursusdag 'Zangtechniek voor Koordirigenten'. Want laten we eerlijk zijn, als je koorleden beginnen te miauwen in plaats van te zingen, heb je een probleem. 🤣 

Tijdens deze cursusdag leer je van Elke Rouwmaat namelijk hoe je ✅ stemproblemen kunt voorkomen en hoe je ✅ de stem van je zangers optimaal kunt benutten.

Bovendien leer je tijdens deze cursusdag ✅ de meest effectieve zangtechnieken, zodat je koor niet alleen gezond blijft, maar ook nog eens beter gaat klinken dan ooit tevoren. 

Dus als je ooit geconfronteerd wordt met een bizar stemprobleem zoals het kattengevecht-virus, dan weet je dankzij onze cursusdag 'Zangtechniek voor Koordirigenten' precies wat je moet doen!

Meer informatie vind je op deze pagina.

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>