9 december 2019

Hoe goed ken jij die bekende kerstnummers? Doe de quiz en kom erachter!

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

 • Ik vind het een leuke quiz, maar het gaat alleen over de populaire Amerikaanse liedjes… Wat te denken van carols, Nederlandse kerstliedjes, kerkliedjes en klassieke stukken.

 • Joep van Vugt schreef:

  Heb een hekel aan kerstliedjes, maar ja de beide koren hebben een aantal optredens staan, zowel met Nederlandse (vaak niet te pruimen en slecht vertaalde) teksten en zoetgevooisde Engelse (vooral Amerikaanse) teksten… (Let it Snow terwijl buiten de wind langs het huis giert en de regen met bakken naar beneden dondert) Voor het eerst dit jaar ook met een grote brassband en fanfare (wereldkampioen in Kerkrade) en dat vraag wel om een bijzondere inspanning…

 • Leuke quiz! Ik dacht dat ik er best wel veel kende, maar dat viel dus tegen. Misschien ben ik beter met ’the good old duchies’: Nu zijt wellekome, Stille Nacht, Hoe lijdt dit kindeken, enz.

 • Leuk. Er werd natuurlijk gevraagd naar de ‘klassiekers’. Wie kent deze liedjes niet. Maar misschien een leuk idee voor andere kerstliederen. Maar ja, zijn die dan een klassieker te noemen?

 • Ben weliswaar geen dirigent, maar als doorgewinterde Santa Singer ken ik deze songs natuurlijk van binnen en van buiten, en van voor naar achter en van achter naar voor!

  • Marion Emmerik schreef:

   Check..deze Santasinger had ze ook allemaal goed 😁

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >