We repeteren vaak op dezelfde locatie, maar wat zou het doen voor een koor wanneer je regelmatig zou veranderen van locatie?

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

 • Maartje Horsman schreef:

  Beste Rogier, ik vind het interessant om naar je podcasts te luisteren. Ik zing al jaren in klassieke koren en krijg ook solo zangles klassiek. Ik ben op het moment aan het zoeken hoe mijn muziek verder te delen met anderen; het oprichten van een eigen koor zit wel in mijn gedachten.
  Ik vind het interessant hoe je nadenkt over je repetities, zo werkt mijn brein ook.
  Wat betreft repeteren in andere ruimtes: mijn koor zingt wel altijd in dezelfde ruimte, die inderdaad nogal droog is. Maar we geven veel concerten op andere plaatsen waardoor we veel in andere akoestiek repeteren. Dat heeft zeker meerwaarde. Ik weet dat zangers meestal vrij honk vast zijn en dat er een hoop georganiseer bij komt kijken om van locatie te veranderen. (Waar besturen van amateur koren al bijzonder veel te doen hebben op vrijwillige basis..) Dus wat dat betreft zou ik niet perse snel van standaard ruimte wisselen. Maar ik snap je gedachtegang wel.

  Groetjes Maartje

  • Hey Maartje,

   Ik snap je punt. Het werkt eigenlijk ook al erg goed om zangers überhaupt op een andere plaats neer te zetten dan waar ze normaal staan. Óf dat je in een hele andere hoek van de ruimte gaat staan. Misschien heb je nog wel meer tips/ideeën hierover. Leuk om te weten! 😀

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >