In Juli 2009 vond in Utrecht het grote korenspektakel ‘Europa Cantat’ plaats. Naast de mogelijkheid om eens kennis te maken met wat Italianen (die ik daar zou ontmoeten omdat ik een Vocal Pop Atelier zou gaan doen op een festival in Montecatini) ben ik me een dagje gaan vergrijpen aan het dirigentenprogramma. Een van de workshops was ‘Choral Jazz’.

Componist, arrangeur en koordirigent Thierry Lalo gaf ons wat meer inzicht in die wereld. Ik kan me herinneren dat ik er toentertijd veel van geleerd heb. Maar het mooiste is: hij had een hand-out! Een mooi overzichtje van Do’s en Dont’s voor de Choral Jazz.

Hieronder kun je dit handzame overzichtje downloaden. Wil je meer weten over Thierry Lalo? Ga naar http://www.thierrylalo.com en gooi er een dosis Google Translate tegenaan!

rechter muisknop en selecteer 'opslaan als...'

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>