We kennen het allemaal wel: dan is die er weer niet, en dan is die weer afwezig. Sinds een tijdje werken we bij Vocal Group XXL met een presentielijst waarbij we meteen inzichtelijk hebben in de aanwezigheid van de zangers: wie is wanneer en hoe vaak aanwezig geweest. En het bevalt ons supergoed!

Presentielijst DownloadPresentie En Percentages

Deze presentielijst geeft de gemiddelde aanwezigheid per repetitie aan. Maar ook het gemiddelde van alle repetities die tot het huidige moment zijn bijgehouden worden getoond. Daarnaast krijg je ook inzicht in het gemiddelde aanwezigheidspercentage per zanger.

Alles is gecodeerd met kleuren. Dat wil zeggen dat wanneer iemand bijvoorbeeld lager dan 40% scoort op zijn of haar aanwezigheid, dat dit vakje dan bijvoorbeeld rood kleurt. Scoort iemand 100%, dan kleurt het vakje helder blauw.

Uiteraard krijgen alle tussenliggende percentages ook een kleur (oranje en groen). Op deze manier heb je dus een supergoed overzicht van aan- en afwezigheid. Je kunt dan dus door middel van deze presentielijst ook gericht mensen gaan aanspreken op hun aan- of afwezigheid.

Hoe Werkt Het?

Het enige wat je hoeft te doen is:

  1. De naam van het koor in te voeren
  2. De namen van de leden in te voeren
  3. In de kolom onder de data de aan- of afwezigheid aan te geven

Het aangeven van de aan- en afwezigheid doe je door middel van een ‘1’ en een ‘0’. Wanneer iemand afwezig is gebruik je een ‘0’. Wanneer iemand aanwezig is gebruik je een ‘1’. De sheet doet de rest.

Download Deze Presentielijst Voor Jouw Koor

Je kunt deze presentielijst gebruiken voor je eigen koor of groep. Downloaden kan hieronder. Er zijn twee soorten bestanden: Numbers en Excel. Klik met de rechter muisknop op één van de afbeeldingen en selecteer ‘Opslaan als…’ of ‘Link opslaan als…’ (dit is een beetje afhankelijk van de browser die je gebruikt).

Numbers kan voor Mac-gebruikers interessant zijn. Wanneer je met Excel werkt kies je gewoon voor het Excel-bestand. 😉 Je kunt, wanneer je Google Drive gebruikt, deze presentielijst ook importeren als een Google Spreadsheet. Dan kun je altijd bij de gegevens en kun je deze overal bijwerken.

Mocht je trouwens een foutje tegenkomen in het bestand, laat je me dit dan alsjeblieft even weten? Dan kan ik deze bijwerken en de bestanden updaten. Alvast enorm bedankt voor je medewerking en hopelijk heb je er veel plezier van.

 

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>