Net weer terug van een mooie loop: intervaltraining met een lekkere hoge intensiteit. Een kleine 8 km in de lekkere ochtendzon. Heerlijk! ☀️😎😀

Om m'n conditie op pijl te houden loop ik hard, en om dat een beetje op te bouwen doe ik dat niet 1 of 2 keer per week. Nee...zelfs niet 3 keer. 

4 keer per week trek ik mijn Hoka's aan om het asfalt en de bospaadjes onder mijn voeten te voelen.

Wanneer ik mensen dat vertel krijg ik heel vaak als reactie van die grote ogen, soms gevolgd door een redelijk diepe zucht. '4 keer in de week!!?? Pfffffffff'

Tja...

De trainingen bestaan voor 80% van de tijd uit rustige loopjes waarbij ik heerlijk van de omgeving kan genieten. De overige loopjes zijn intervaltrainingen en workouts waarbij er flink gewerkt moet worden.

Die 80% zorgt voor de opbouw van een goede techniek en laat het lijf wennen aan de belasting zonder dat er een grote last op de gewrichten, spieren en pezen terecht komt.

Die 20% zorgt voor de snelheid. De kracht. De intensiteit.

En tussendoor doe ik mee aan hardloopwedstrijdjes. Puur om mezelf te testen: het loopt vaak anders wanneer er een wedstrijdsfeertje omheen zit én je kunt even helemaal voluit gaan.

Zo lekker!!!

Wij dirigenten hebben met onze koren en orkesten ook zo onze eigen vorm van hardloopwedstrijden. Wij noemen ze dan 'concerten' of 'optredens'. Er wordt naar zoiets toegewerkt om lekker te knallen en er vol voor te gaan.

Voordat het zover is moet er heel wat gebeuren en hard worden gewerkt. In de voorbereiding naar de repetities toe kunnen we het rustig aan doen. Dit is eigenlijk die 80%. Het bereidt je voor op de zwaardere momenten in de 'trainingen', de repetities.

Hier moet je als dirigent écht even heel hard aan de bak. Het voelt als een korte sprint van 75 tot 150 minuten waarin je werkt aan kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

Die 80% bestaat niet alleen uit de voorbereiding voor je repetities, maar houdt ook in dat je jezelf ontwikkelt en dat je nieuwe ideeën, technieken en methodieken ontdekt en aangeleerd krijgt.

Op zaterdag 8 oktober 2022 organiseert de Dirigentenacademie een dag waarbij je die 80% kunt gaan versterken waardoor je op de repetities nog lekkerder kunt gaan vlammen (en daardoor lekker ontspannen en zelfverzekerd de concerten ingaat).

Het heet 'Schatkist voor Koordirigenten' en leert je nieuwe technieken en methodieken om nog meer uit de repetities te halen dan je nu al doet.

Met maximaal 20 personen ga je die dag aan de slag en onder leiding van onze docent Lorenzo Papolo onderga je die verschillende technieken en methodieken ook zelf.

Je kunt je nog steeds aanmelden voor deze dag via deze pagina

Geniet lekker van het mooie weer. Morgen weer een klein, rustig loopje. 😉

Fijne dag!

Groetjes,

Rogier IJmker

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>