Afgezien van het feit dat ik mijn scheerspullen vergeten was en zo gauw niet wat kon kopen ter plekke 😉 , is het een mooie week geweest. De hele week opgetrokken met mensen van verschillende nationaliteiten en met verschillende achtergronden en een prachtig popkoor mogen opbouwen en dirigeren.

Door al die achtergronden kom je aan de praat en kom je op ideeën. Een van mijn collega’s die het atelier van de Romantiek leidde, gaf mij een compliment. Iets wat voor mij vanzelfsprekend was, bleek niet zo vanzelfsprekend voor hem.

In deze video vertel ik hoe je een popkoor snel beter kunt laten klinken. Je kunt deze tip meteen in je volgende repetitie toepassen.

Ik nodig je van harte uit om een reactie te geven, of de tip in deze video aan te vullen met nog meer interessante tips. 😉

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

 • 1) weet wat je zingt en uit welke context het komt
  2) articulatie eerst ; daarna dynamiek , afsluiting woorden etc
  ( bij een goed koor moet het publiek de tekst letterlijk kun-
  nen volgen en opnemen )
  3) effecten/contrasten en dergelijke moeten inderdaad OVERDREVEN
  worden gezongen , wil je het maximaal laten overkomen
  4) een cursus bij Rogier helpt je altijd VERDER
  5) veel zangplezier !

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >