23 januari 2013

Hier een handig hulpmiddel dat ik gebruik sinds een paar jaar. Sinds dat ik dit repetitieschema ben gaan gebruiken, haal ik meer uit mijn koren omdat zij weten wat er gaat gebeuren per repetitie.

Rust Voor Jou

Het geeft mij ook meer rust omdat ik voor mijzelf een langere periode vooruit moet denken en moet nadenken over een soort lijn. Die staat dan vast. Je weet dat je, wanneer je bijvoorbeeld naar een concert toewerkt, je het gaat halen wanneer je je aan je planning houdt.

Natuurlijk is ook je eigen planning niet heilig. Mocht er wat tussenkomen of is je planning toch niet erg realistisch gebleken, dan kun je deze altijd nog even een beetje aanpassen.

Een Doel Voor Je Zangers

Voor de zangers geeft het een doel. Wanneer er maar een paar de boel een beetje gaan voorbereiden of nakijken thuis omdat ze weten wat jij de volgende keer gaat doen, zullen ze de rest mee gaan trekken in de repetitie. Zo gaat het instuderen vaak net iets sneller en soepeler.

Gewoon Proberen

Wie weet werkt het ook voor jou. Ga het gewoon eens een tijdje proberen. Geef het 3 maanden of zo. Dat zijn toch al gauw zo’n 12 repetities.

Je bent er eventjes druk mee, maar je kunt er zo ontzettend veel voor terugkrijgen. Je koorleden gaan het in ieder geval erg waarderen. Dat weet ik 100% zeker! Alleen al het feit dat jullie al een gezamenlijk doel hebben om naar toe te werken. Heerlijk!

Ik heb het schema dat ik gebruik hieronder voor je klaarstaan ter download. Je kunt het naar eigen inzicht wijzigen natuurlijk. Maak er gerust gebruik van. Het is van jou! 😉

Ik zou het erg waarderen als je dit artikel deelt op Twitter en/of Facebook. Heb je een LinkedIn- of een Google+-account? Dan kan dat ook! Heel erg bedankt alvast!

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

  • Astrid Louwers schreef:

    thank you!
    klinkt ontzettend logisch…

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >