21 juli 2011

 

Vroeger kon je als koorlid op de repetitie komen zonder voorbereiding. Je ging zingen in een koor zonder enige theoretische  kennis van muziek en zonder enige vaardigheid in het bespelen van een instrument.

Tegenwoordig zijn er zoveel hulpmiddelen voor het thuis voorbereiden van je partij mogelijk maken zónder al deze kennis en vaardigheden.

Stel je eens voor als iedereen zijn of haar partij in meer of mindere mate thuis zou voorbereiden: noten hoefden niet eindeloos herhaald te worden, dus het instuderen zou stukken sneller gaan, met als gevolg dat er meer nummers kunnen worden gezongen, of meer aandacht kan worden geschonken aan de afwerking.

In dit boekje van bijna 10 pagina’s wil ik een handreiking doen d.m.v. het geven van een paar maniertjes om je eigen partij thuis (nog beter) zelfstandig voor te bereiden. Let op: dit is niet dé manier, want niet iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Probeer zelf uit wat het beste bij je past.

 

(rechtermuisknop en kies “opslaan als”)

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>