14 februari 2013

Het tikpunt is het eerste waar je zangers op terug kunnen vallen als ze de kluts kwijt zijn. Zorg ervoor dat dit duidelijk is voor ze. In de volgende video leg ik je uit wat een tikpunt is en waarom dit belangrijk is.

Wanneer je dit interessant vond, zou je dan even een reactie achter willen laten onder de video? Ik zou het ook erg gaaf vinden als je één of meerdere van de social media-knoppen zou willen gebruiken aan de linkerkant van het scherm. 😀 Alvast enorm bedankt!

Was dit interessant en wil je meer leren over dirigeren? Ga dan naar www.LerenDirigeren.nl!

Rogier IJmker is sinds het jaar 2000 professioneel bezig met het dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij nu delen via www.dirigentenacademie.nl.

Verder is hij dirigent van drie koren en schrijft hij arrangementen voor koren en vocal groups in binnen- en buitenland, voor (semi-)professionele maar ook amateurgezelschappen.

 • Marja (Artistname Marlouise) schreef:

  Hoi Rogier, Wat leuk en interessant al deze goede tips van jou. Veelzijdig ook, zelfs met begeleidende video, gratis inzingoefeningen, arrangeertips en links voor digitale pianolessen. Ook het forum is een bijzondere mogelijkheid voor uitwisseling. Allemaal heel verrassend interessant en leerzaam! Ik ben blij dat ik me voor de Nieuwsbrief heb ingeschreven en denk erover om ergens te gaan deelnemen, misschien aan arrangeren. Sinds een poos schrijf ik zelf nummers en zet ze 4-stemmig in een arrangement om a capella in te studeren. Heb er al veel positieve reakties op, leuk om te doen! Ik hoop nog veel van je te horen en te leren. Groet, Marlouise

 • George Spiero schreef:

  Beste Rogier,
  Je video bekeken en zeer bruikbare tips gezien.
  Op het Cons. leerden we vroeger je slagtechniek zelf via een spiegel te controleren Misschien een tip voor de volgende video.
  Verder niets dan hulde voor al je werk!!!
  Groet, George

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >